Met de fiets naar het werk? Veilig en voorbereid.

Een nieuw academiejaar! De zomerperiode loopt op zijn einde. De meeste werknemers genoten van een deugddoende vakantie en starten, vaak samen met de kinderen, een nieuw jaar.

Iedereen de fiets op.

Wat een heerlijke toekomst: minder auto’s, meer fietsers en iedereen tevreden. Meer ruimte voor elke weggebruiker … In de eerste 7 maanden van 2019 steeg de verkoop van B-bromfietsen (waaronder de speed pedelec schuilt) met 78,8 procent. ‘Populair’ kunnen we de speed pedelec dus best noemen.

Voorbereid en veilig de fiets op.

Twee zaken mogen we, ondanks het succes, niet uit het oog verliezen. De fiets-infrastructuur is nog niet optimaal. Tal van initiatieven en investeringen maken van Vlaanderen een fietsvriendelijke omgeving. Het komt dus helemaal goed. Daar zijn we positief over.

De ‘nieuwe fietsen en fietsers’ bezorgen het verkeer specifieke risico-situaties. Werknemers die jarenlang de auto namen naar het werk en nu dus overstappen naar de fiets, zijn heel wat situaties niet gewoon. Fietsers die wel regelmatig fietsen, kunnen het dagelijkse woon-werkverkeer normaal gezien aan. Die ‘nieuwe fietser’ heeft begeleiding nodig.

! Het is ook de auto-bestuurder die mede verantwoordelijk is voor bepaalde risico-situaties.

Vanuit intern onderzoek blijkt dat bedrijven die nog niet overtuigd zijn van het fietslease-verhaal, struikelen over het veiligheidsaspect. Geen enkel bedrijf wil dat een werknemer een fietsongeluk meemaakt waardoor hij of zij een tijd buiten dienst geraakt.

“Willen we de stijging in het fietsgebruik dus een extra boost geven en van die fietsers ‘duurzame fietsers’ maken, dan moeten we die extra motiveren.” – Rembrand Neirinckx (vivocyclo.com)

“Met ‘De Vlaamse pro-actieve fietser’ gaan we met een stevige info-sessie langs bij Vlaamse bedrijven. We bereiden elke medewerker voor op dagelijks woon-werk verkeer.” – Paul Duré (vpaf.be)

Vragen over de werking van ‘De Vlaamse pro-actieve fietser’? Stuur een mailtje naar info@vpaf.be.

web: www.vpaf.be

Hoe gaan we te werk? Bekijk het in onderstaande video:

Loading

Total
0
Shares
Related Posts