Banden voor je e-bike, wel degelijk verschillend van gewone fietsbanden.

Kenmerkend aan e-bikes is dat ze door hun batterij zwaarder zijn dan een gewone fiets. Daardoor moeten stevigere banden voorzien worden op deze fietsen. Dag in dag uit zijn merken bezig met het maken van die stevige banden voor e-bikes. Hun doel is een beter rijgevoel en minder lekke banden.

Een nieuwe band doet zijn intrede

De voornaamste en bekendste producenten van banden voor e-bikes zijn ongetwijfeld Continental, CST, Vredestein, Michelin en Schwalbe.

Sinds kort is er een nieuwe band voor e-bikes die ‘onplatbaar’ zou zijn, de Marathon E-Plus. Dat zegt het Duitse Schwalbe die deze band onlangs fabriceerde. Met die band hopen ze lekke banden altijd te vermijden, maar dat valt nog te bezien.

‘De nieuwe MARATHON E-PLUS, is meer dan “onplatbaar”. Deze band combineert als één geheel veiligheid, duurzaamheid, een soepele loop, stabiliteit en een lange levensduur

René Marks

Marathon E-Plus

Schwalbe belooft ons dat de band ‘onplatbaar’ is en dat zit hem allemaal in de details. Ten eerste zorgt het speciale ADDIX E-COMPOUND voor een uitstekende grip, ook bij hoge snelheden, en geringe slijtage. Vervolgens is er de ANTI-AGING-zijwand die de typische overbelasting door een te lage bandenspanning beduidend langer verdraagt. De KARKASCONSTRUCTIE zorgt dan weer voor een hogere draagkracht en meer stabilisatie voor de band door extra weefsel in de zijwanden. Als laatste detail is er de SMART-DUALGUARD. De SmartGuard lekbescherming (1) is aangevuld met twee lagen RaceGuard-weefsel (2) (zie afbeelding). Dat heeft als gevolg dat ze nog beter beschermd zijn tegen scherpe, smalle voorwerpen.

Het beste wat Schwalbe te bieden heeft

In vergelijking met de andere banden voor e-bikes die Schwalbe aanbiedt, zijn de Marathon E-Plus op alle vlakken dat tikkeltje beter. Ze zijn ten eerste duurzamer. Daarnaast hebben ze rondom een volledige lekbescherming, ze zorgen voor meer rijzekerheid en voor een betere rijervaring.

Conclusie

We kunnen dus besluiten dat we in de toekomst minder rap lek zullen rijden, daar twijfelen we niet aan. Lekvrij dat zal de toekomst uitwijzen. Het is aan de producenten om ons het tegendeel te bewijzen en aan ons om hun producten te testen. Toch zijn we ervan overtuigd dat elke band wel eens, door slijtage, aan vervanging toe is…

door: Thomas De Langhe

Loading

Total
0
Shares
Related Posts