Belgische Specter introduceert meest geavanceerde Speed Pedelec ooit.

Het Belgische Specter vond de speed pedelec opnieuw uit om het woon-werktraject zo snel, leuk en mooi mogelijk te maken. Na een succesvolle lancering van de Specter 1 eind 2022, kondigt het Oost-Vlaamse bedrijf vandaag een Long Range variant aan van zijn speed pedelec met uitzonderlijk design. Deze verbluft niet enkel met een verhoogd rijbereik tot 170 kilometer, maar pakt ineens uit met aandrijving op beide wielen en een indrukwekkend gecombineerd vermogen om een onnavolgbare rijsensatie te bieden over nóg langere ritten.

Koolstofvezel voor een lager gewicht en betere rijeigenschappen.

Aan het ontwerp van de Specter 1, die nog steeds als basis dient, werd niet geraakt. En gelukkig maar, deze head turner onder de speed pedelecs verrast nog steeds met een weelde aan onderdelen in koolstofvezel, waarvan het uitzonderlijk aerodynamisch vormgegeven kader het meest in het oog springt. De combinatie van het unieke ontwerp, de geïntegreerde cockpit en de onversneden rijsensaties zorgen ervoor dat dit een speed pedelec is als geen ander. Zowel het kader, de voorvork, de zadelpen als het stuur worden uit koolstofvezel vervaardigd. Dit heeft niet enkel een gunstig effect op het gewicht (19,8kg minimumgewicht voor de Specter 1 en 26,2kg minimumgewicht voor de Long Range variant), maar komt ook de structurele stijfheid van de fiets en dus de rijeigenschappen ten goede.

Meer rijbereik en trekkracht in de Long Range variant.

In de Long Range variant wordt de batterijcapaciteit opgekrikt naar een verbluffende 1200wh, tegenover de reeds genereuze 750wh in de Specter 1. Afhankelijk van het assistentieniveau en het traject resulteert dat in een theoretisch rijbereik van 65 tot 170 kilometer (een toename tot 66%). Dit maakt van de Specter 1 Long Range de uitgelezen keuze voor zowel pendelaars als randonneurs. De Long Range variant krijgt echter niet enkel meer rijbereik, maar tegelijk ook meer trekkracht én aandrijving op beide wielen. Dit gebeurt door de toevoeging van een voorwielmotor (met 35Nm koppel) bovenop de standaard middenmotor met 110 Nm koppel, waarbij de motorsturing vooral op dynamiek inzet door de meeste kracht naar het achterwiel te sturen. Dit alles zorgt ervoor dat je met de Specter 1 Long Range nog makkelijker de legale maximumsnelheid van 45km/u bereikt en aanhoudt, over nóg langere trajecten.
Klanten met een Specter 1 kunnen upgraden naar de Long Range variant voor €1000. Indien ze een nieuwe Specter klant aandragen is de ombouw naar Long Range gratis via het ‘member gets member’ principe.

Ervaar een geïntegreerde cockpit als geen ander.

De in België gebouwde en in het stuur ingewerkte cockpit geeft via een hogeresolutiescherm alle cruciale info mee: turn-by-turn navigatie, Spotify-integratie, weersvoorspelling en actuele windinformatie en batterijpercentage. Via de knoppen op het stuur kies je welke info wordt weergegeven in volledige weergave of split screen. Dankzij de ingebouwde 4G verbinding is de Specter altijd geconnecteerd en blijft hij automatisch up to date. De fiets synchroniseert naadloos met de Specter smartphone app, waarin je onder meer je bestemming kan ingeven, parameters kan aanpassen en de fiets kan lokaliseren.

Extra functionaliteiten ‘over the air’.

Samen met de introductie van de Specter 1 Long Range verwent Specter hun bestaande klanten ook met de lancering van twee nieuwe functionaliteiten die eind juni automatisch over the air naar alle Specter fietsen gestuurd worden. De Spotify integratie toont je muziekkeuze op het cockpitscherm en laat toe door nummers en albums heen te bladeren. De tweede nieuwigheid bestaat uit een instelmogelijkheid voor de versnellingen. Standaard neemt de Enviolo naafversnelling die taak op zich, maar voor sportievelingen die houden van een meer geëngageerde rijervaring is er nu de optie om manueel te schakelen aan het stuur.

Met de hand geassembleerd in België.

Elke Specter fiets wordt met de grootste aandacht voor detail geassembleerd in Wondelgem, Oost-Vlaanderen. Een Specter speed pedelec bestellen kan via de website specter.bike of in een van de verdeelpunten, waar de fiets eerst getest en nadien onderhouden kan worden. Het dealernetwerk telt 12 locaties, maar er zijn ambities om dit significant uit te breiden. Ook leasing is mogelijk via partner Joule, die de fiets ineens levert aan huis. 

De Specter 1 Long Range is bestelbaar via pre-order vanaf €10.690, levering is voorzien voor september 2023. De Specter 1 is bestelbaar vanaf €8.990 en meteen leverbaar. Beide versies van de Specter 1 zijn beschikbaar in drie kleuren (Clover, Chalk en Stone) en twee maten (voor mensen kleiner dan 179cm en groter dan 179cm). Een paint to sample optie is beschikbaar tegen een meerprijs van €1600.
Elke Specter speed pedelec is elektronisch gelimiteerd tot de wettelijke maximale snelheid van 45 km/u.

Specter

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts