Bosch eBike Systems presenteert nieuw eBike ABS

Stuttgart/Reutlingen – Een goede remtechniek is een belangrijke basis voor rijveiligheid op wegen en trails. Met het nieuwe ABS voor het smart systeem zorgt Bosch eBike Systems voor een betere remwerking op elke ondergrond. Of het nu in de stad is, met de eCargo Bike of op uitdagende trails met de eMTB, het nieuwe Bosch eBike ABS met remcomponent MAGURA is ontworpen om aan de eisen van de verschillende eBike-types te voldoen en kan ongevallen nog effectiever terugdringen.

Onjuist remgedrag is een van de belangrijkste oorzaken van fietsongevallen. “Op een fiets is de voorrem cruciaal voor een korte remweg. Maar veel mensen vermijden deze omdat ze bang zijn om te vallen door het hoge remeffect”, aldus Claus Fleischer, directeur van Bosch eBike Systems. “Het Bosch eBike ABS gaat dit specifiek tegen door het risico op vallen en over de kop slaan aanzienlijk te verminderen.” Jaarlijks zou tot 29% van alle ongevallen met elektrische fietsen kunnen worden beperkt of volledig voorkomen indien alle eBikes over betrouwbaar ABS zouden beschikken. Dit blijkt uit onderzoek van het onderzoeksbureau van Bosch.

www.studiobrandwerk.eu

Het nieuwe eBike ABS: kleiner, lichter, mooier

Het onderwerp veiligheid ligt Bosch bijzonder na aan het hart. Meer dan 40 jaar geleden lanceerde de onderneming ‘s werelds eerste in serie geproduceerde ABS voor auto’s. Sinds 1995 produceert Bosch al antiblokkeerremsystemen voor motorfietsen. In 2018 volgde ‘s werelds eerste ABS voor eBikes. Met het nieuwe ABS presenteert Bosch eBike Systems nu ‘s werelds kleinste ABS, ontwikkeld op basis van motorfietstechnologie. Dit betekent dat eBike-fabrikanten voor het eerst alle eBike-typen kunnen uitrusten met de geoptimaliseerde remondersteuningstechnologie van Bosch. De regeleenheid van het nieuwe Bosch eBike ABS is 77 procent kleiner en 55 procent lichter dan zijn voorganger en past onopvallend in het design van de eBike dankzij de integratie in het totale systeem.

Voor elk type eBike de juiste modus

Bosch biedt verschillende modi voor het nieuwe eBike ABS, die elk optimaal zijn afgestemd op de remvereisten van verschillende eBike-types en ondergronden. Eigenaars van een eCargo Bike met ABS Cargo profiteren van snel, veilig en spoorvast remmen, zelfs bij volledige belading. ABS Touring is geschikt voor tochten met de eCity Bike in de stad, die worden gekenmerkt door wisselende wegdekken, voetgangersoversteekplaatsen en verkeerslichten, of voor weekendtochten in de natuur met de Trekking eBike. ABS Allroad is speciaal ontwikkeld voor licht off-road rijden, zodat eMountainbikers hun passie veiliger kunnen uitoefenen op grind- en bospaden. De modus ABS Trail, die samen met sportfietsers is ontwikkeld, is gericht op sportieve eBikers die altijd op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen op veeleisende trails en uitdagend terrein. ABS Trail helpt hen om met meer vooruitziendheid, controle en focus te rijden in verrassende situaties, zoals een steilere helling of een blinde bocht. Op deze manier kunnen eBikers hun rijtechniek nog verder verfijnen en zo hun prestaties op de trails verbeteren, terwijl ze tegelijkertijd veiliger onderweg zijn. Als je op grind- of asfaltwegen rijdt, kan je ook eenvoudig in de eBike Flow-app of via het Kiox 300-display overschakelen van ABS Trail naar ABS Allroad.

Via de Kiox 300 kunnen gegevens over de laatste remactie worden opgevraagd. Zo kunnen eBikers hun remweg of remtijd bekijken en analyseren om hun remgedrag op verschillende ondergronden geleidelijk te verbeteren.

Meer veiligheid op verschillende ondergronden

Het ABS wordt automatisch geactiveerd zodra op de pedalen wordt getrapt. Bepalend voor het effect van het Bosch eBike ABS zijn vooral twee basisfuncties die de rem- en rijervaring aanzienlijk veiliger maken. Zo regelt de antiblokkeerfunctie van het voorwiel automatisch de remdruk door permanent de snelheid van de wielen te controleren en te voorkomen dat het wiel tijdens het remmen blokkeert. Het gevoelig afgestelde remgedrag bevordert de controle en stabiliteit, vooral opeen gladde ondergrond. De loskomregeling voor het achterwiel vermindertop een ondergrond met veel grip het risico dat het achterwiel van de grond komt. Omdat de functie de kans op over de kop slaan verkleint, levert deze een belangrijke bijdrage tot veiliger en ongevalvrij rijden.  

Het nieuwe Bosch eBike ABS met remcomponent MAGURA is beschikbaar vanaf de zomer van 2022. De beschikbare ABS-modus is afhankelijk van de betreffende eBike-categorie die door de fietsfabrikant is ingesteld. Geïnteresseerden moeten bij de aankoop van de eBike direct controleren of het nieuwe eBike ABS is ingebouwd of dit bij hun dealer navragen, omdat montage achteraf niet mogelijk is.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts