Cijfers: Velofollies onderzoek met Belgische fietsvakhandel.

Het marktaandeel van de elektrische fiets is toegenomen tot bijna 50 procent. Dit ondanks de eerdere ophef over de nummerplaten en het al dan niet dragen van een fietshelm. Velofollies deed er onderzoek naar, in samenwerking met de Belgische fietsvakhandel.

Met een lichte stijging van bijna 2 procent van het aantal verkochte fietsen blijft de verkoop van tweewielers bij de Belgische vakhandel vrij stabiel. Het aantal nieuwe fietsen dat afgelopen jaar zijn weg wist te vinden naar Belgische wegen klokte af op 485.168 exemplaren.

Met een marktaandeel van 45 procent is de elektrische fiets veruit de meest populaire tweewieler. Met de stadsfiets als mooie tweede. Dat type heeft een aandeel van 23,5 procent. De aankoop van racefietsen (10,7 procent) vervolledigt de topdrie van populaire tweewielers.

Wat het prijskaartje betreft steeg de gemiddelde verkoopprijs van een elektrische fiets met zo’n 3 procent. Waar deze gemiddeld 2.260 euro kostte in 2016, ligt de gemiddelde aankoopprijs nu rond de 2.325 euro.

Vooral de gewone e-bike is in trek. De speed pedelecs (ondersteuning tot 45 kilometer per uur) vinden momenteel nog niet echt een doorgang naar het grote publiek. Althans, niet als standaard fietsmodel. De e-MTB steekt dan wel weer de neus aan het venster.

 

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts