De ideale stadsfiets … De SUV onder de e-bikes.

Cannondale lanceert drie nieuwe e-bikes. De Canvas Neo is een stijlvolle stads e-bike. De Tesoro Neo X is de perfecte mix van een mountainbike en tourfiets. Tot slot is de Treadwell Neo de elektrische variant van zijn voorganger de Treadwell. 

Canvas NEO

De Canvas Neo is de ideale elektrische stadsfiets. Deze fiets combineert comfort met snelheid en controle. De MTB-geometrie biedt een rechte zithouding wat veel overzicht biedt in het verkeer en prettig fietst tijdens lange afstanden.

De Canvas Neo-modellen zijn in twee varianten verkrijgbaar: de standaard variant komt met een bovenbuis en de unisex design Remixte met lage instap. Alle modellen zijn voorzien van 29” wielen met brede, gripvaste Schwalbe G-One Speed-banden. Deze uitblinkers gaan razend snel, zijn wendbaar en absorberen hobbels en putdeksels alsof ze niet bestaan. De fietsen zijn compleet uitgerust voor het dagelijkse woon-werkverkeer en licht tour gebruik met  minimalistische bagagedrager, volledige spatborden en uitklap standaard. De heldere voor- en achterlichten en reflecterende elementen op het frame en vork zorgen ervoor fietsers zien en gezien worden.

De Canvas Neo is uitgerust met de muisstille en ultralichte Bosch Performance Line 250W aandrijving en voorzien van de 500Wh Bosch PowerTube. De ingebouwde accu wordt beschermd door een fraai vormgegeven cover zonder dat deze afdoet aan de elegante en schone vormgeving van de fiets.

Tesoro NEO X

De Tesoro Neo X is de SUV onder de fietsen, met het herontworpen frame zit de meest recente Bosch technologie en motor verwerkt. De nieuwe Performance Line CX is de krachtigste aandrijfeenheid van Bosch. Deze is compact, licht, biedt naadloze ondersteuning en levert moeiteloos snelheid. Alle modellen maken gebruik van de 500Wh Bosch PowerTube batterijen. 

Het topmodel gaat met dit frame net iets verder dan de gebruikelijke e-bike. Naast dat de batterij in het frame zit, is deze ook voorzien van voorgemonteerde bedrading en kan een tweede accu-kit feilloos op het frame worden gemonteerd. Zo wordt het bereik met een tweede batterij verdubbelt. De Kiox kleurendisplay geeft je in één oogopslag alle benodigde ritgegevens, kunnen ritten worden geregistreerd en kan deze worden verbonden met de Bosch app. De fiets wordt compleet geleverd met 29” wielen met brede, gripvaste Schwalbe G-One Speed-banden, spatborden, functionele bagagedrager en verwisselbare fietsstandaard. Naast dat de stuurpen verstelbaar is kan ook de zadelpen met vering worden versteld. 

De Tesoro Neo X-modellen zijn in drie modellen verkrijgbaar: elk model is beschikbaar in de standaard variant met een bovenbuis en het unisex design Remixte met lage instap.

Treadwell NEO

In mei verscheen de Treadwell. De Treadwell Neo is dezelfde fiets maar dan met elektrische ondersteuning. De makkelijke en plezierige fiets is licht, prettig in het gebruik. Net als zijn voorganger heeft deze een lage stang en haalt hij zijn inspiratie uit de motorcross. De Treadwell Neo biedt een ontspannen en comfortabele rijhouding. De e-bike is voorzien van het lichte en onopvallende X35-aandrijfsysteem van Mahle ebikemotion. 

https://www.vivocyclo.com/2019/06/13/een-sportieve-ebike-hoe-kies-je-dat/

Het X35-systeem bestaat uit een een compacte motor van 250W die in de achternaaf zit. De accu van 250Wh zit in de onderbuis weggewerkt en is eenvoudig op te laden via een poort in het frame. De Treadwell Neo is voorzien van drie ondersteuningsniveaus: Van een licht duwtje in de rug tot een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Met een verlichte knop op de bovenbuis bedien je de fiets. Hiermee schakel je de fiets aan en uit, kies je het ondersteuningsniveau, schakel je de verlichting aan en zie je in één oogopslag hoeveel batterij je nog hebt. Het gehele X35-systeem weegt slechts 3,5 kg waardoor de Treadwell Neo comfortabel licht blijft. 

Wat nog?

De tweede variant van de Neo is de Neo EQ. Dezelfde fiets maar dan zonder voordrager, spatborden of verlichting.  Ook deze is verkrijgbaar in twee soorten frames: het standaard model en de lage instap unisex. Alle Treadwell Neo’s zijn voorzien van de nieuwe Cannondale-wielsensor en de IntelliMount-stuurpen waarmee je makkelijk je smartphone op je stuur zet. Gebruik de Cannondale-app eenvoudig als dashboard voor je fiets. Hierin staat de informatie over je snelheid, afgelegde afstand, verbrande calorieën en bespaarde CO2-uitstoot vermeld. Ook laat hij je weten als de fiets een onderhoudsbeurt nodig heeft.

Ontdek het nieuwe Cannondale assortiment.

Over Cannondale: Cannondale is een topmerk van Cycling Sports Group, een onderdeel van Dorel Industries’ segment Dorel Sports. Dorel Industries Inc. heeft een jaarlijkse omzet van $2,6 miljard en biedt werk aan circa 9200 mensen in 25 landen over de hele wereld. Met een reputatie voor permanente innovatie en kwaliteit is Cannondale wereldwijd marktleider met een sterke traditie in ontwerp, ontwikkeling en productie van hoogwaardige fietsen, kleding en toebehoren.

Pictures by Leon van Bon

Loading

Total
0
Shares
Related Posts