De ‘niet te stelen’ fiets

Fietssloten zijn zo 2018“. Dat moeten enkele fietsconstructeurs ongetwijfeld gedacht hebben toen ze hun nieuwste modellen aan het vormgeven waren. Fietssloten zijn vaak zwaar, onhandig en je kan ze niet zomaar in je binnenzak kwijt. Daarom hebben fietsbouwers waaronder het Amsterdamse VanMoof en het Duitse Stromer bikes een oplossing gevonden die aangepast is aan de digitale wereld van nu.

De slimme fiets

De VanMoof Electrified S2 en X2 is waarschijnlijk het slimste stel fietsen op de markt. Bij de fietsen krijg je altijd een compatibele applicatie voor op je smartphone. Via die app kan je de instellingen van de fietslichten aanpassen, de plaats waar je je fiets achtergelaten hebt achterhalen, het alarm instellen én de instellingen voor het diefstalsysteem regelen.

De VanMoof Electrified S2 en X2

Diefstalsysteem

Om er zeker van te zijn dat de e-bike, op een moment van onoplettendheid, niet gestolen kan worden zijn er enkele interessante snufjes op gemonteerd. Het meest opvallende is zonder twijfel het Stealth Lock. Dat is een bijna onzichtbaar slot dat ingebouwd is in beide wielen van de fiets. Het slimme slot wordt geactiveerd door één klik met je voet, onderaan het frame. Wanneer de fiets vergrendeld is zorgt het Stealth Lock ervoor dat de wielen stoppen met draaien. Daarnaast is de fiets uitgerust met een alarm, dat afgaat wanneer de fiets door een vreemde verplaatst wordt. Het alarm is een combinatie van licht en geluid, waardoor voorbijgangers vrij snel doorhebben dat er iets niet pluis is.

Daarnaast is de fiets uitgerust met persoonsherkenning, jawel, net zoals je smartphone. Wanneer de eigenaar, met de smartphone bij de hand, de fiets nadert, herkent de fiets die activiteit. De slimme e-bike ontgrendelt zichzelf en je kan zonder zorgen de rit verderzetten.

Bike Hunters met een missie

Als de fiets op de ene of andere manier toch gestolen wordt heeft VanMoof nog een extra service achter de hand. De Nederlandse fietsconstructeur heeft heuse Bike Hunters aangenomen, en zeg nu zelf, dat klinkt toch stoer?

Wanneer de fiets gestolen wordt, geef je dat door aan VanMoof via de app. De Bike Hunters gaan dan aan de slag om je fiets zo snel mogelijk terug te vinden. De fiets is namelijk uitgerust met een ingebouwde GPS, in het brein van de fiets, dat verstopt zit in het frame. Als de fiets niet binnen de twee weken teruggevonden wordt, krijg je gewoon een nieuwe. Deze extra service is echter wel optioneel.

Als alle fietsen binnenkort op deze manier uitgerust worden met een antidiefstalsysteem, ziet de toekomst voor fietsland er rooskleurig uit. Laten we op dit elan doorgaan.

Loading

Total
0
Shares
Related Posts