Dit fietspad in Gelderland blijft altijd sneeuw- en ijsvrij.

De Nederlandse provincie Gelderland werkt aan een bijzonder project dat vooral in de wintertijd zijn meerwaarde moet laten zien. Het gaat om een fietspad dat altijd sneeuw- en ijsvrij blijft. Hoewel de lentezon nu voor aangenaam weer zorgt, wordt er nu al hard gewerkt om de fietsstrook te realiseren.

“We gaan 1,7 kilometer van de snelfietsroute tussen Arnhem en Wageningen verwarmen”, zegt gedeputeerde Conny Bieze in De Telegraaf. “Met restwarmte uit het productieproces van papierfabriek Parenco. Voor het eerst in ons land gebeurt dat op deze schaal en dan ook nog eens in een prachtig beschermd natuurgebied. Volgend jaar moet er al over deze route gefietst worden.”

Het nieuwe tweerichtingsfietspad komt langs de papierfabriek en gaat door een natuurgebied. De route tussen de steden Wageningen en Arnhem wordt zo 600 meter korter. Bieze: “De grootste winst van dit nieuwe traject zit in tijd, veiligheid en beleving. Nu moeten fietsers nog tweemaal de drukke N225 oversteken. Straks ligt er een autovrij fietspad in een prachtig stukje landschap, waarop we nooit meer hoeven te strooien om gladheid te bestrijden.”

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts