e-Bikes voor iedereen: welke types zijn er?

We hoeven je niet meer te vertellen dat elektrische fietsen in zijn. De belangrijkste vragen die we nu kunnen stellen zijn: Wat voor e-bikes zijn er zo allemaal? En welke e-bike wil ik aanschaffen? Om antwoord te krijgen op die vraag is het handig om eerst te weten hoeveel verschillende types e-bikes er nu werkelijk zijn. Wij geven je een duidelijk overzicht.

e-Urban en comfort

Ben je op zoek naar een e-bike om boodschappen te doen of wil je graag snel je bestemming in het centrum van de stad bereiken, kies dan voor een urban en comfort e-bike. Deze e-bikes zijn perfect ondersteund voor kortere ritjes, terwijl wat langere ritjes in het weekend ook een optie is.

Enkele merken in deze categorie: Achielle, Batavus, Cortina, Flyer…

Achielle – Odiel

e-Touring

Ben je een echte liefhebber van mooie fietstochten op vakantie, kies dan voor een touring e-bike. Deze e-bike is zeer licht en neem je dus makkelijk mee op reis. Ook de actieradius is iets groter bij deze e-bikes. Niet alleen voor fietstochten op vakantie is deze e-bike goed, maar ook voor woon-werkverkeer. De touring e-bikes zorgen voor een sportievere look en zijn daarnaast zeer betrouwbaar.

Enkele merken in deze categorie: Bergamont, Cannondale, Ebike, Gazelle…

Bergamont – E-Horizon Elite Gent

e-Lifestyle

Een vergelijkbaar type als de urban en comfort e-bike maar toch verschillend. De lifstyle e-bike is snel en trendy. Je kiest voor een lifestyle e-bike als je naar school wil rijden of boodschappen doen. Het leuke aan deze e-bikes is dat je ze in toffe pastelkleuren kan kiezen met de nodige versiering er op. Je zal met een lifestyle e-bike niet de grootste afstand afleggen, toch is hij voorzien van de moderne technologieën.

Enkele merken in deze categorie: Coboc, Granville, Norta, Sparta…

Cobo – One Soho

Speed pedelec

Heb je nood aan meer snelheid en wil je grotere afstanden overbruggen, dan kies je beter voor een speed pedelec. Het feit dat je met een speed pedelec tot wel 45 km/h kan halen is een enorm voordeel als je woon-werkverkeer wil afleggen. Zo ben je veel sneller dan een andere e-bike die een snelheidsbeperking heeft van 25 km/h.

Enkele merken in deze categorie: Klever, Ellio, Koga, Riese & Müller…

Klever – X Speed

e-Vouwfietsen

Dagelijks zijn er velen die het openbaar vervoer combineren met fietsen. Daarvoor gebruiken ze natuurlijk een vouw- of compactfiets. Die fietsen zijn er ook in een elektrische vorm, zalig toch? Deze e-bike is ideaal voor mensen die op een appartement wonen, want zo gebruik je weinig plaats.

Enkele merken in deze categorie: Brompton, Gocycle, Thompson, Velo de Ville…

Brompton – H2L

e-Bakfiets of e-cargobike

Wil je je fiets gebruiken voor je kinderen in te vervoeren, boodschappen te doen of allerlei andere materialen te verplaatsen, kies dan voor bakfiets of cargofiets. Deze soort e-bike is steeds populairder zowel bij particulieren als bedrijven. Je ziet ze steeds meer in het straatbeeld. Niet zo verrassend als je weet dat je makkelijker een groter laadvermogen kan vervoeren dan een gewone bakfiets.

Enkele merken in deze categorie: Bakfiets.nl, Nihola, Soci.Bike, Urban Arrow…

Bakfiets.nl – Cargobike Classic long

e-Mountainbike

Ben je een echte avonturier? Hou je van klimmen, dalen en terug op gang schieten? Kies dan voor een e-MTB. Deze elektrische fietsen zorgen ervoor dat je moeilijke terreinen makkelijker voorbijkomt. Dat zorgt ervoor dat mountainbiken voor meer mensen weggelegd is.

Enkele merken in deze categorie: Bianchi, BMC, Cube, Giant…

Bianchi – T-Tronik Performer

e-Gravel

Fietsen op gravel is hot. En nog hotter is fietsen op gravel met een e-gravelbike. Het zijn veelzijdige fietsen die gemaakt zijn voor op verschillende ondergronden te rijden. Daarnaast bieden ze een goed comfort voor de fietser.

Enkele merken in deze categorie: Moustache Bikes, Pinarello, Stevens…

Moustache – Dimanche 29.5

e-Koersfiets

Een laatste type e-bike die niet kan ontbreken is de koersfiets of racefiets. Opvallend is dat deze fietsen nog maar enkele jaren bestaan. De e-racefiets is ideaal voor beginners of voor oudere fervente fietsers die het minder makkelijk hebben om hun fietstocht rustig af te leggen.

Enkele merken in deze categorie: Lapierre, Ridley, Trek, Specialized…

Lapierre – eSensium 500

door: Thomas De Langhe

Loading

Total
0
Shares
Related Posts