Een elektrische stoel als nieuw ‘stedelijk’ vervoersmiddel.

Met de stijgende behoefte voor duurzame mobiliteit komt Segway met een wel heel opvallend vervoersmiddel op de proppen. De naam Segway doet waarschijnlijk een belletje rinkel. Inderdaad dat is het merk van de balancerende tweewielers en de elektrische steps. Hun laatste creatie moet je zien.

S-Pod?

Dat is de naam van hun nieuwste product, een zelfbalancerende gemotoriseerde stoel. Hij is eivormig en haalt een maximale snelheid van 39 km/h. De batterij zou het volhouden tot ongeveer 70 km na een oplaadbeurt.

Voor wie?

Als je denkt dat de S-Pod alleen gemaakt is voor rolstoelgebruikers, dan heb je het goed mis. Segway laat wel degelijk weten dat de S-Pod gemaakt is voor iedereen. Ze zien deze gemotoriseerde stoel als een nieuw stedelijk vervoersmiddel.

Hoe werkt zo’n S-Pod?

De besturing van de S-Pod gebeurt via een joystick aan de rechterhand. Zoals de andere balancerende tweewielers kan ook hij, bij stilstand, rond zijn as draaien. Ook blijft hij steeds rechtop staan. Los van alles is hij toch niet zo veilig uitgerust. In combinatie met de hoge snelheid van 39 km/h die hij kan halen, zal dit voor commotie zorgen.

Is hij al op de markt?

Het antwoord op die vraag is neen. Segway zal de S-Pod eind 2020, begin 2021 op de markt brengen. Dat wil niet zeggen dat hij bij ons al te verkrijgen zal zijn. Indien de S-Pod toch ons land weet te bereiken, zal er ongetwijfeld een limiet komen op de snelheid. Die zal 25 km/h zijn.

Heeft deze S-Pod kans op slagen?

De meningen over deze rijdende stoel als vervoersmiddel zullen zonder twijfel verdeeld zijn. We hadden graag jullie mening over de S-Pod gehoord. Deel gerust al jullie meningen.

door: Thomas De Langhe

Loading

Total
0
Shares
Related Posts