Een speciale motor, voor een speciale fiets.

Ze zijn ideaal voor pakket- en maaltijdkoeriers, maar ook voor de dagelijkse rit naar de supermarkt of het kinderdagverblijf: er verschijnen steeds meer bakfietsen met elektrische ondersteuning op de weg en die vervangen al menige bestelbussen of vrachtwagens. Voor modeljaar 2020 presenteert Bosch eBike Systems een nieuwe productlijn die speciaal bedoeld is voor bakfietsen. De Cargo Line maakt transport eenvoudig en comfortabel. De krachtige motor maakt gecontroleerd versnellen mogelijk – met of zonder lading. De aandrijving is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: met ondersteuning tot 25 km/u of als Cargo Line Speed voor speed-pedelecs tot 45 km/u. Daarmee zijn gezinnen ook bij het winkelen en met de kinderen flexibel en milieuvriendelijk in de frisse lucht onderweg, post- en besteldiensten vervoeren hun lading snel en efficiënt naar hun bestemming.

Krachtige ondersteuning voor het vervoer van ladingen

De nieuwe Cargo Line (25 km/u) van Bosch is speciaal voor eCargobikes met een toegestaan totaalgewicht tot 250 kilo gemaakt. Met een maximaal koppel van 75 newtonmeter en ondersteuning tot 400 procent maakt het krachtige aandrijvingssysteem het fietsen met lading lichter. Al bij een lage trapfrequentie geeft hij zijn volle vermogen af. Vooral bij het wegrijden bij het stoplicht of heuvel op is dat duidelijk voelbaar. De drive unit past de ondersteuning daarbij altijd aan de lading aan. De precieze aansturing van de motor zorgt in combinatie met het multisensorenconcept niet alleen voor een prefect samenspel tussen fietser en eBike, maar ook voor een veilig rijgevoel: voor een optimale ondersteuning worden koppel, snelheid en acceleratie in elke rijsituatie nauwkeurig bepaald. De bakfiets kan ook in bochten of op hobbelige trajecten gecontroleerd worden versneld en gestuurd. De aandrijvingseenheid onderscheidt zich bovendien door zijn compacte en lichte constructie. Dankzij een behuizing van magnesium weegt de eenheid slechts 2,9 kilo. De Cargo Line zorgt voor een comfortabel rijgevoel, waarmee eCargo-bikers optimaal zijn uitgerust voor de eisen van alledag.

Sneller op de plaats van bestemming met de Cargo Line Speed

De Cargo Line Speed is bij uitstek geschikt voor langere trajecten, of het nu is voor het vervoer van alledag of voor gebruik op een bakfiets die dagelijks vele kilometers kriskras door de stad moet afleggen. De motor accelereert ook bij zware belading effectief en versnelt tot 45 km/u. Fietser en lading bereiken snel en comfortabel de plaats van bestemming. Het rijgevoel blijft daarbij steeds gecontroleerd, ook heuvelop. Een ander pluspunt voor gebruik op lange trajecten: de aandrijving werkt altijd uiterst efficiënt; dit maakt een grote actieradius per acculading mogelijk. In combinatie met DualBattery 1250 kunnen bakfietsrijders zelfs nog langer doorfietsen: de koppeling van twee PowerTubes 625 levert tot 1.250 wattuur aan energie. Dit maakt de Cargo Line Speed de ideale oplossing voor bestelverkeer in de stad en een geluidsarm, duurzaam alternatief voor “the last mile”.

Bakfietsen veroveren de stad

“eCargobikes zijn steeds vaker te zien in het stadsverkeer. De toepassingsmogelijkheden, zowel privé als beroepsmatig, zijn divers. Met een speciaal daarvoor ontwikkelde aandrijving willen we deze positieve ontwikkeling verder stimuleren en een bijdrage leveren aan het terugdringen van de belasting van het wegverkeer en aan het ontzien van het milieu”, legt Claus Fleischer, directeur van Bosch eBike Systems, uit.

En ook diverse studies en pilotprojecten bevestigen het potentieel van dit vervoersmiddel. Wie in het stadsverkeer dagelijks 20 kilometer rijdt met een bakfiets in plaats van een kleine auto, bespaart op jaarbasis ongeveer 800 kilo CO2, volgens een berekening van de Duitse verkeersorganisa- tie VCD. Uit onderzoek van de polytechnische universiteit Milaan blijkt, dat drie eCargo- bikes één bestelwagen voor het dagelijkse vervoer van goederen in binnensteden kunnen vervangen. Dat geeft aan: bakfietsen bieden als transportoplossing in de stad veel voordelen – ze zijn praktisch, ruimtebesparend en zorgen voor snel en schoon vervoer.

Loading

Total
0
Shares
Related Posts