Een sportieve eBike, hoe kies je dat?

Elke dag van A naar B, van thuis naar het werk. En terug, diezelfde route, op het jaagpad. En dat vind je best ok. ‘t Is vrijdag en die fiets staat stil. Die e-bike da’s een bedrijfsmiddel, right? En werk en privé, da’s 2.

Of toch niet?

Boodschappen op zaterdag, op bezoek bij vrienden, een fietstochtje als ontspanning. Die fiets is er ook voor in het weekend. Welke fiets je kiest, hangt dus ook af van wat je ermee in het weekend doet.

“Ik wil korte afstanden snel en efficiënt afleggen. Ook design speelt een rol. Zo eentje waar je graag mee buiten komt.”

Sportieve ambities?

Fiets je elke dag naar het werk, dan ben je best al sportief bezig. Ja hoor, ook met een e-bike. Je hoeft helemaal niet buiten adem te zijn om sportieve bevestiging te krijgen. Je bent elke dag in beweging. Ben je iemand die ook in het weekend de MTB neemt om de Vlaamse off-road landschappen te bedwingen? Of fiets je liever 50 km in een tijdrit-outfit? Je hebt dan hoogstwaarschijnlijk een uit de kluiten gewassen suspension bike of een extreem lichte carbon racefiets.

Heb je zin in een dagelijkse sportieve tocht naar het werk? Die racefiets, da’s toch niet ideaal. Die daagt je te veel uit om snel te fietsen.

De sportieve eBike op de foto’s: Cannondale Quick NEO EQ

Welke e-bike kies ik dan?

Het aanbod is gigantisch. Vandaag krijg je dan ook de kans om een fiets op maat de kiezen via je werkgever. Hoe kies je de ‘right bike for me’?

Hou rekening met een aantal factoren:

  • Je traject

Is je dagelijkse traject uitdagend, met druk verkeer? Hou er dan rekening mee dat je remmen dit aankunnen. Kwaliteit vind je dan bij hydraulische schijfremmen.

  • Je zithouding

Ben je een sportieveling, dan wil je ook graag op je e-bike wat sportiever zitten. Een Urban fiets is dan een goede keuze. Let op! Testen en afstellen op maat is de boodschap.

  • Batterij opladen

Korte afstanden, weinig verbruik. Kies een batterij van 500Wh, waarmee je gerust een week verder kan, zonder opladen. Echt.

  • Juiste druk op je banden

De aanbevolen druk vind je terug op de buitenband. Er is wel degelijk een reden waarom de aanbevolen druk twee variabelen heeft. De ene persoon is wat zwaarder of lichter dan de andere. Weeg je wat meer dan het gemiddelde, pomp die band gerust op naar het hoogste variabel. Niemand wil een lekke band op weg naar het werk, ook al komt VAB je redden.

Tot slot

Kies een fiets waarmee je graag fietst. Eentje die je mooi vindt, eentje waarmee je graag naar buiten komt. Draag er ook zorg voor. Een eBike plaats je niet tussen een reeks studentenfietsen.

Fietsen is leuk, wanneer je het zelf leuk maakt. Kies eens een andere route naar het werk. Deel je fietsroute met collega’s. En geniet van de technologie op je eBike.

Loading

Total
0
Shares
Related Posts