Europcar Mobility ziet stadsmobiliteit innovatief.

Europcar zet zijn steun onder Scooty. Da’s hét nieuwe elektrische scooter deelsysteem in Brussel. We namen een kijkje en vertrokken in Etterbeek.


Je hebt enkel je smartphone nodig. Na je registratie zoek je via de Scooty app naar de dichtstbijzijnde Scooty. Wanneer je die selecteert en dus reserveert, heb je nog tijd om te annuleren. Dat om je de tijd te geven om ernaar toe te stappen. Nogmaals bevestigen dus, waarna de Scooty oplicht. Zo gaat ook de kofferbak open waar 2 helmen zijn opgeborgen.

Gas geven en remmen

Zo simpel is het. Rechts gas geven en met beide hendels remmen. Het grote display geeft je snelheid weer. De Scooty gaat maximum 45 km/u, zoals een speed-pedelec dus. Ideaal om van afspraak naar afspraak te cruisen in de binnenstad. Enkel de binnenstad want het project heeft een specifieke zone waar de Scooty kan functioneren. De zones worden uiteraard uitgebreid in de toekomst.

Innovatie binnen stadsmobiliteit.

Europcar staat al langer gekend als verhuur-onderneming. Je kan er terecht voor je huurauto, voor je verhuiswagen en dergelijke. Ze denken ook verder. Zo introduceren ze de Segway voor bijvoorbeeld bedrijf-events en de nieuwe vestiging in Etterbeek, dat eigenlijk het Flagship Store is van Europcar Belgium. Het kantoor biedt er de mogelijkheid om Segway volop te testen en kennis te maken met het Europcar aanbod.

Europcar Etterbeek: Oudergemlaan 74 – 1040 Etterbeek

Dat Europcar mee wil naar de toekomst is duidelijk. Het Europcar Lab werd opgericht om mobiliteit en de uitdagingen in de toekomst beter te begrijpen en daarop te kunnen inspelen.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts