Fiets of step? Het is in ieder geval heruitgevonden.

De Halfbike is het nieuwste speeltje uit fietsland. Het is een project van twee jonge, Bulgaarse architecten genaamd Mihail Klenov en Martin Angelov. Zij hadden één doel voor ogen: een minimalistische fiets ontwikkelen dat perfect aangepast is aan het afleggen van korte afstanden in drukke steden. De Halfbike 3 is hun oplossing. Hun project staat momenteel op de site ‘Kickstarter’ en heeft al meer dan 317.000 dollar opgehaald.

Minimalisme troef!

De Halfbike is precies wat de naam zegt dat het is. Het is geen volwaardige fiets en geen step zoals wij ze kennen. De fiets ziet er op het eerste zicht vreemd uit, met een klein stuur, één groot voorwiel en twee kleine achterwieltjes die de fiets van extra steun voorzien. Alles aan de fiets straalt minimalisme uit. Ook het frame. Dat simpelweg bestaat uit twee lasergesneden aluminium platen. Op die twee platen zijn alle onderdelen van de fiets gemonteerd. Alsook de trappers, die het grote voorwiel aandrijven.

Mix tussen mens, machine en dans

Volgens de makers van de Halfbike is deze fiets dé perfecte mix tussen mens en machine. Het is een fiets waarmee je niet alleen met het stuur door drukke straten manoeuvreert, maar ook met je hele lichaam. “Het is als dansen” aldus de makers.

De grote voordelen van de Halfbike 3, zoals het laatste ontwerp heet, zijn het lichte gewicht van amper 9 kg, de korte opklaptijd dankzij het quick-release system (zoals bij de huis-tuin-en-keukenstep), de grotere beweeglijkheid én de relatief lage prijs van 599 euro. Deze vier zaken zorgen ervoor dat deze fiets wel eens het perfecte stedelijke vervoersmiddel zou kunnen zijn in combinatie met het openbaar vervoer. Het is een manier om de afstanden tussen haltes makkelijker te overbruggen en wagens quasi overbodig te maken, wat transport in en rond onze steden enorm zou bevorderen. Allemaal de Halfbike op?


Loading

Total
0
Shares
Related Posts