Fiets-winteronderhoud, dubbel belangrijk.

Je fiets af en toe een pro-actief onderhoud geven klinkt logisch, en toch … heel veel fietsen zien eruit alsof ze een tijdje in het kanaal gelegen hebben. We hebben het niet over de fietsen met een te platte achterband, die we in 70% van de gevallen tegenkomen. Winteronderhoud! Dubbel belangrijk om te blijven fietsen of hem eventjes in de stal te plaatsen om, van zodra de zon er terug doorkomt, hem van stal te halen.

Waarom is winteronderhoud zo belangrijk?

Je fiets heeft afgelopen zomer zwaar afgezien. Je hebt hem dagelijks gebruikt … ja toch? Je ketting, je remmen, je wielen hebben het zwaar te verduren gekregen. Niet te onderschatten …

Bovendien wil je op je tweewieler ook tijdens de wintermaanden kunnen rekenen. En, met een goed-onderhouden-fiets, is het 3x zo leuk fietsen.

Fietsen tijdens de wintermaanden: 13 tips!

Welk fietsonderhoud is zo belangrijk?

Eenvoudig pro-actief onderhoud … gaat voornamelijk over ‘controle’. De lokale fietshandelaar checkt je remmen (en vervangt die indien nodig), richt je versnelling af, controleert de bandenspanning, richt je spaken, enz. Hij geeft je bovendien ook advies over ‘wat zou moeten vervangen worden in x-aantal maanden’. Zo weet je ook wat je te wachten staat.

Pro-actief onderhoud, vermijdt grote kosten.

Wanneer je je onderhoud serieus neemt, dan voorkom je grotere problemen. Zo kan, bijvoorbeeld, een losse spaak de oorzaak zijn van een kromme velg, snelle slijtage van de remblokken en in het ergste geval een frame-breuk. Wanneer je dus voelt dat er iets mis is aan je fiets, is het hoog tijd om eens langs te gaan bij de lokale fietshandelaar.

Nog vragen? Via Facebook of op info@vivocyclo.com

Waar moet je op letten bij de aankoop van een e-Bike?

Loading

Total
0
Shares
Related Posts