Maak je e-bike klaar voor de lente.

Bloesems, de eerste zonnestraaltjes en tal van tjilpende vogels: ja hoor, de lente is eindelijk aangebroken! Tijd om je zetel met fleecedeken achter je te laten en al fietsend de frisse lentelucht op te nemen. Maar na een lange, koude winter kun je beter eerst een grondige check-up doen van je e-bike. Gazelle zet de belangrijkste tips op een rij.

 • Stralend schoon
  Door de start van de lente krijgen we spontaan de schoonmaakkriebels. De voorjaarsschoonmaak is niet alleen nuttig voor je woning, maar ook jouw e-bike is blij met een grondige schoonmaakbeurt. Als je al even niet gefietst hebt, is het belangrijk dat de remmen en ketting roest- en stofvrij zijn én natuurlijk goed werken. Voor een extra glanzende fiets bestaat er speciale fietsshampoo, maar afwasmiddel of groene zeep werkt ook goed. Pak de spons maar uit te kast en poetsen maar!
 • Pompen maar
  Nadat je e-bike prachtig glanst, moet hij ook soepel rollen. Het is daarom belangrijk om de bandenspanning na de winter goed te controleren. De fietsbanden zijn vaak door het koude weer veel lucht verloren. Als je de opgepompte fietsband met de duim net iets naar binnen kan drukken, is de bandenspanning perfect! Nog niet gerustgesteld? Dan is een fietspomp met drukmeter ook een goede optie. Hier staat de juiste bandenspanning op aangegeven. Zo rol jij weer vlotjes door het leven.
 • De hoogte in
  Tip: vergeet niet je zadel weer omhoog te zetten. Waar het in de winter verstandig is om je zadel iets lager te zetten zodat je voeten makkelijker naar de grond kunnen als je uitglijdt, is dat voor de zomer niet langer nodig. Stel je zadel daarom weer op de juiste hoogte af!
 • Werp een blik op de batterij
  Winterse temperaturen kunnen de prestatie van de accu beinvloeden, helemaal als je e-bike een tijdje in de kou heeft gestaan. Check daarom goed de capacitieit van de batterij en houd in de gaten of de prestaties in de winter maanden zijn afgenomen. Zo weet je zeker dat jij en je e-bike het de hele tocht volhouden.
 • Leave it to the pros
  Professionals herkennen snel of er mankementen aan de fiets zijn ontstaan en kunnen deze vakkundig repareren. Laat je e-bike goed onderhouden en eens in de zoveel tijd grondig controleren door een gespecialiseerde dealer. Zo weet je zeker dat alle onderdelen functioneren, vrij zijn van slijtage en heb jij langer plezier van je fiets. Voor professionele hulp bij de voorjaarscheck of algemeen advies op het gebied van e-bikes kan je terecht bij het Gazelle E-Bike Test Center of bij een Gazelle dealer.

Checklist afgevinkt? Dan ben jij helemaal klaar om op pad te gaan! Het Gazelle-team wenst je veel fietsplezier en veel veilige tochten toe.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts