Fietsen zijn vast onderdeel van het mobiliteitsvraagstuk

Doorheen de jaren evolueerde de waaier aan diensten die een eigentijdse concessie vandaag aanbiedt. De verkoop is een constante, maar er kwam heel wat bij. Steeds meer omschrijft men zich als een ‘aanbieder van mobiliteitsoplossingen’. En binnen deze oplossingen heeft de fiets zijn vaste stek verworven. Een gesprek met enkele concessies die zich kort geleden op de fietsenmarkt hebben geprofileerd.

De deelnemers aan deze rondetafel zijn gepokt en gemazeld in de automotive. Philip Vandewalle is eigenaar van Sterckx – De Smet, vooral bekend via haar Volvo concessies in het Brusselse. Sinds kort is het bedrijf ook verantwoordelijk voor de uitbating van Polestar Brussels, of Polestar Space Operator zoals dat in het jargon heet.” Koen Van den Bergh is operationeel directeur en medeaandeelhouder van de Beerens groep, bekend voor verschillende concessies, tweedehandsverkoop en een automotive servicebedrijf dat tal van omkaderende diensten aanbiedt. Maar wat hen samenbrengt is de (recente) beslissing de stap naar de fietsenverkoop te zetten. En ook al is de ervaring pril – Beerens begon ermee enkele maanden voor dit gesprek, in het geval van Sterckx is dat zelfs enkele weken, de ambitie is er niet minder om. Kenmerkend voor Beerens is dat de fietsenactiviteit door VDV-bikes zal worden uitgeoefend, wat geboren is uit de overname van de groothandel Van Der Wal. Met Koen Van den Bergh en Philip Vandewalle hadden we het over het hoe en waarom van die uitbreiding richting de fiets.

Pad van digitalisering

TRAXIO Magazine // Voordat we ter zake komen, een haast even obligate vraag: hoe hebben jullie het voorbije jaar beleefd? Is de kaap van de digitalisering definitief genomen?

Verder lezen op traxio.be

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts