Welk vervoersmiddel kies jij?

Mobiliteit houdt ons dagelijks bezig. Denk alleen maar aan het toenemend aantal files in Nederland. Het mobiliteitsvraagstuk is wellicht in ons kleine, dichtbevolkte land, een van de grootste economische maar ook maatschappelijke uitdagingen van komende jaren. Denk maar aan het milieu, de veiligheid, ruimtelijke ordening, wetgeving en uiteraard de technologische ontwikkelingen. Juist deze technologische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op en zullen zich op het gebied van mobiliteit naar verwachting snel verder ontwikkelen.

Met de auto of met de fiets?

Zo hebben we natuurlijk al de elektrische of hybride auto’s en zie je tal van nieuwe initiatieven en trends die ons sneller, veiliger en goedkoper van A naar B zouden moeten brengen. Wel aardig om te zien is dat deE-bike als alternatief op de bedrijfsauto auto niet meer als vanzelfsprekend wordt gezien om van A naar B te komen. Naast het feit dat een auto relatief duur is, brengt hij ook andere problemen, zoals parkeren, met zich mee. Zeker in de deeleconomie wordt de auto als statussymbool minder belangrijk. Er zijn immers tal van alternatieven mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de deel auto, de kleine auto met weinig capaciteit en uiteraard de combinatie met openbaar vervoer en de e-bike. Momenteel is zelfs al 1 op de 3 nieuw  fietsen een e-bike. Het merk Brinckers is een begrip op het gebied van elektrische fietsen waarbij gebruik gemaakt wordt van onderdelen van Nederlandse bodem.

5 voordelen van de E-bike

De verkoop van de e-bike zit in de lift. Zeker in de grote steden is hij niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Hieronder staan 5 redenen waarom je een e-bike zou moeten gebruiken voor het dagelijkse woon werk verkeer.

  1. Bedrijven werken steeds meer met een mobiliteitsbudget. Als werknemer kun je met dit budget zelf het mobiliteitsvraagstuk persoonlijk invullen. Voor de een is het openbaar vervoer immers beter dan een leaseauto. De e-bike is voor veel mensen dan ook een perfect alternatief voor de auto als het gaat om het woon-werk verkeer zeker wanneer deze toch wordt betaald door de baas.
  2. Ondanks het feit dat bijvoorbeeld de nieuwste e-bike een standaard accu capaciteit van 618 (Wh) heeft moet je echt zelf ook trappen hoor. Een e-bike is geen scooter. Dankzij de Bafang middenmoter krijg je ondersteuning direct op de trapas. Dus naast het financiële voordeel is het ook gewoon beter voor je gezondheid. Je bent echt in beweging. Gelukkig hoef je je vaak geen zorgen te maken dat de batterij op raakt aangezien de een e-bike van het hoge segment een gemiddelde actieradius heeft van 110 kilometer en zelfs een maximale actieradius van 190 kilometer kent.
  3. Natuurlijk is de e-bike ook beter voor het milieu en kun je als individu hiermee een steentje bijdragen door gewoon dagelijks op de fiets te komen.
  4. Uit onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau Right blijkt een kwart van de mensen sneller op werk is met een e-bike dan met een auto. Wanneer je zelfs binnen een straal van 10 km van je woonadres werkzaam bent dan is de e-bike in 56{8d80941504a3f4399d052316f7acfc7f515702429fe600571af3b6ea616dd353} van de gevallen sneller dan de auto.
  5. Last but not least! De dagelijkse frustratie is wanneer je al op de snelweg vast staat om überhaupt de afslag te kunnen nemen. Wanneer je met de fiets ga, fiets je door de bossen en de polders waardoor je vrijwel geen oponthoud heb en dus een stuk relaxter thuis kom. En bij tegenwind dan zet je gewoon de ondersteuning wat krachtiger.

Dus, wil je goedkoper, sportiever, meer verantwoord, comfortabeler en relaxter naar je werk dan is een e-bike helemaal zo gek nog niet.

Bron: DutchCowboys

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts