Het wordt steeds gekker

De bakfiets is aan een serieuze opmars bezig in fietsland. Bijna de helft van de fietsen die vandaag verkocht worden zijn elektrisch. Een groot deel van die elektrische fietsen zijn bakfietsen. Maar in welke vormen heb je die nu eigenlijk allemaal?

Riese Load 60 touring XT 11V highspeed

De alleskunner

Een sportief bakfietsje, met een heuse Bosch-motor die u ondersteunt tot 45 km/u, met de mogelijkheid om pakketjes te transporteren, kinderen te vervoeren of er gewoon eens op uit te trekken.

Alles aan de fiets is makkelijk monteer- en demonteerbaar. Bovendien zijn het zadel en de stuurpen volledig te configureren, zodat iedereen de fiets op kan.

The Armadillo

De meest extreme

Als u dacht in het verleden al grote cargofietsen tegen het lijf gelopen te zijn, kijk dan nog eens goed. The Armadillo is één van de grootste cargofietsen op de markt die bovendien aangepast is aan het rijden op gereglementeerde fietspaden. De fiets is, ondanks zijn grootte, slechts 86 cm breed en 67 kg zwaar. De stevige ondersteuning van The Armadillo laten het toe tot 350 kg te vervoeren, zonder daarvoor iemand voor de voeten te rijden.

The Armadillo wordt vooral gebruikt om de laatste kilometers, van depot tot klant te overbruggen. Voor kortere afstanden is namelijk gebleken dat de cargofiets tot 2 keer efficiënter is dan gelijk welke transportwagen.

Winther Limited Edition

De cargo-taxi

De Winther Limited Edition is waarschijnlijk een van de meest exclusieve cargofietsen in dit lijstje. De fiets werd gemaakt door Winther met als doel de aparte fiets als pronkstuk mee te nemen naar evenementen en ze daar tentoon te stellen. Voorlopig zijn er maar 6 modellen van gemaakt, waaronder 3 gele, 2 witte en 1 zilver model. Als je geïnteresseerd bent kan je, volgens de site van Winther, jouw fietshandelaar altijd contact met hen laten opnemen.

Winther Limited Edition Taxi

Muli

De meest compacte

Volledig Duits en vol technische hoekjes en kantjes. De Muli is een cargofiets die als geen ander aangepast is aan het fietsen in steeds drukker wordende steden.

De Muli is net geen 2 m lang en amper 28 cm breed en heeft daarmee afmetingen zoals die van een doordeweekse stadsfiets. Het voordeel is wel dat je bij deze compacte fiets de laadruimte van 100 l ten volle kan gebruiken. De kleinere afmetingen zorgen er namelijk voor dat de wendbaarheid van de fiets tegenover zijn directe concurrenten een pak hoger ligt.

Bovendien is uit gebruiksvriendelijkeidstests gebleken dat het monteren van het kinderzitje en het demonteren van de laadruimte in een mum van tijd gebeuren. Snelheid en wendbaarheid dus.

Soci.bike

De veiligste met het knapste design

De Soci.bike is naar eigen zeggen de meest veilige cargofiets om je kinderen mee te vervoeren. De klep vooraan de fietsbak klapt open, zodat kinderen makkelijk in de ruimte vooraan kunnen klauteren. Daarnaast is de laadbak uitgerust met een driepuntsveiligheidsgordel, zodat je kind altijd stevig vastzit. De wielkappen aan beide voorwielen zijn bovendien ontworpen om de vingertjes van je kinderen te sparen. En de fiets past met gemak door elke deur, waardoor het opbergen van de fiets na een ritje geen probleem mag vormen.

Bakfietsfestival

Wil je al deze fietsen eens in het echt zien of wil je er gewoon eens een testritje mee maken? Ga dan zeker zondag 19 mei eens langs op het bakfietsfestival in hartje Antwerpen. Het festival gaat door in de Waagnatie, van 11u tot 18u en is voor iedereen toegankelijk! Meer weten?

Bakfietsfestival Waagnatie

Loading

Total
0
Shares
Related Posts