Koersen in de Groote Oorlog: Virtual Reality

Dat het Centrum Ronde van Vlaanderen zich elke keer weer opnieuw uitvindt, dat is geweten. Waar de organisatie nu mee uitpakt is ongezien. Terwijl de permanente expo ‘Ronde van Vlaanderen’ en ‘Koninginnen van de Koers’ doorloopt, werd er een heuse installatie gebouwd in functie van expo ‘Koersen in de Groote Oorlog’.

In Virtual Reality de Koers beleven tijdens Wereldoorlog I. Het opzet is er gekomen vanuit een zoektocht naar de geschiedenis van de Ronde. Het boek ‘Koersen in de Groote Oorlog (uitgeverij Lannoo), werd een aanzet voor een heuse beleving.

Afgelopen vrijdag werd de expo officieel geopend.

Stel je voor, je stapt op je racefiets en rijdt zo terug in de tijd. We stappen in de fietsschoenen van Paul Deman, eerste winnaar van de Ronde van Vlaanderen en smokkelaar tijdens WOI. In zijn spoor fiets je mee doorheen de Vlaamse Slagvelden.

Door de ogen van Paul Deman.

De expositie vertelt je de indrukwekkende geschiedenis aan de hand van persoonlijke verhalen. Hij verstopte boodschappen in zijn fietskader en bracht die van het bezette België naar het neutrale Nederland.

Daarnaast wordt ook het belang van de fiets in de oorlog in kaart gebracht. Die was overal inzetbaar voor het uitvoeren van snelle acties.

Een ticket in het Centrum Ronde van Vlaanderen kost 10 euro. Wil je de VR ervaring erbij, dan betaal je 15 euro, inclusief een consumptie in het Peloton Café.

Reeks van interviews.

Om de nieuwe expo in de aandacht te brengen zorgt het Centrum Ronde van Vlaanderen voor video. Interviews van actieve wielrenners en ex-wielrenners die hun eerlijk verhaal vertellen over hun ‘Zwaarste Rit’. Dit is alvast de eerste:

Centrum Ronde van Vlaanderen: Markt 43, Oudenaarde
Dagelijks open van 10u tot 18u.

! Let wel: Virtual Reality - reserveren: http://tickets.crvv.be/

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts