Kruidvat verkoopt illegale fiets.

Een fiets van 169 euro … wat verwacht jij daarvan? Of de fiets weinig of veel kost, laten we in het midden. Aantrekkelijk maakt het hem wel … maar is dat de enige reden waarom je hem NIET of WEL koopt?

Let op wat je koopt …

https://bit.ly/2OIPKgg

Het ziet er misschien een aantrekkelijk fiets uit … maar we geven hem nog geen 1 op 10.

Black Friday is voorbij en Kruidvat blijft stunten met een ‘oma-fiets’ aan een aantrekkelijke prijs. Een fiets aan die prijs, daar stellen we ons vragen bij. Het betreft een fiets met de titel ‘Ranger Grandma Omafiets’. Het merk ‘Ranger’ zegt ons niets, dus vinden we dit terug:

https://bit.ly/2P7T3wz

Het gaat wel degelijk om de fiets waarvoor we vreesden: een single-speed met een terugtraprem, een fiets die in België enkel illegaal zou rondfietsen.

Volgens de Belgische wetgeving, die verschilt met de Nederlandse, is een fiets pas legaal wanneer hij voorzien is van 2 remmen (los van de andere vereisten). De fiets die Kruidvat nu ook in België verkoopt heeft slechts 1 rem: een terugtraprem. Dat type fiets is in Nederland legaal, in België niet.

Je krijgt waarvoor je betaalt.

Alhoewel … zou jij 165 euro betalen voor een fiets waar je niet mag mee rijden? Dat is nochtans hetgeen wat je doet, wanneer je deze fiets aankoopt. Hij is bovendien door kenners omschreven als de minst kwalitatieve fiets op de fietsmarkt.

Kwaliteit, da’s ook ‘after-service’. Te lezen op de website, rekent Kruidvat op ‘Fiets Service Nederland’ voor kleine en grote herstellingen. Zo’n 19 fietshandelaars zijn aangesloten bij ‘Fiets Service België’.

We gaven Kruidvat dan ook een bezoekje, maar de fiets testen … dat zat er niet in.

Reken op je lokale fiets-vertrouwenspersoon, wanneer het gaat om veilige mobiliteit.

https://www.vivocyclo.com/2019/09/18/fiets-kopen-relatie-starten/

Reactie? info@vivocyclo.com

Loading

Total
0
Shares
Related Posts