Nederlandse OV-fiets (deelfiets) was nog nooit zo populair.

De OV-fiets, de tweewieler van de Nationale Spoorwegen (NS) die bij stations in Nederland te huur is, is populairder dan ooit. In 2017 is er een recordaantal van 3,2 miljoen ritten mee gereden. De vraag naar de blauw-gele fiets is daarmee met een derde toegenomen.

De OV-fiets is verreweg de populairste deelfiets van Nederland. Dat komt wellicht mede doordat regels afgelopen jaar zijn veranderd. Sinds 1 januari 2017 hoeven mensen niet eerst meer een abonnement af te sluiten voor 10 euro per jaar. Het aantal gebruikers van de OV-fiets steeg van 200.000 naar 500.000.

Om een OV-fiets te kunnen huren is nu alleen nog een persoonlijke OV-chipkaart of NS-businesscard nodig. Ook wordt er jaarlijks 1 cent afgeschreven. Dit is ter controle van persoons- en betaalgegevens. Reizigers huren nu een fiets voor 3,85 euro. Die prijs ligt 50 cent hoger dan in de periode waarin het abonnement nog verplicht was.

De beschikbaarheid van OV-fietsen is wel een punt van aandacht nu de vraag enorm stijgt. Er ligt een plan om 6.000 nieuwe OV-fietsen te bestellen. Mogelijk loopt dit aantal in 2018 nog verder op. In 2017 kwamen er ook al nieuwe fietsen bij, onder andere op de stations Den Haag, Utrecht en Amsterdam-Zuid.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts