Oh wondermooi Heuvelland, waar e-biken genieten is.

Onlangs plaatsten we Oostenrijk in de picture in de categorie e-bike fietsroutes. Vandaag is ons eigen Heuvelland aan de beurt. Zo blijven we dromen van en uitkijken naar leuke fietsroutes in de toekomst aangezien we dat nu niet kunnen en mogen…

Wat is het Heuvelland?

De echte wielerfanaten weten ongetwijfeld dat het Heuvelland zich bevindt aan de voet van de mythische Kemmelberg, in de Westhoek. Eigenlijk spreken we over het Heuvelland voor het volledige gebied van Poperinge-Ieper tot en met de Franse grens.

Het walhalla, ook voor e-bikers

Fervente wielertoeristen doorkruisen al langer dan vandaag dit fietsparadijs en ook voor e-bikers wordt het Heuvelland het walhalla om prachtige tochtjes af te leggen. Op verschillende plaatsen is er al de mogelijkheid om elektrische fietsen te huren, een extra reden om er te gaan e-biken.

Zoals eerder vermeld bevat het Heuvelland veel heuvels. Sommige zijn echte kuitenbijters en dan is enige trapondersteuning welkom, zeker voor de minder getrainde en recreatieve fietsers onder ons.

Niet te missen fietsroutes.

We weten nu al dat het Heuvelland een prachtige streek is om fietsroutes af te leggen. Nog leuker om te weten is dat je bijna alle fietsroutes kan afleggen met een elektrische fiets. Is dat niet geweldig? We willen je volgende twee routes toelichten omdat ze echt wel de moeite zijn om te doen.

De eerste route die we jullie voorschotelen is de Panoramaroute. Een 34 km lange, adembenemende tocht. Met de mooie vergezichten over onder meer de Rodeberg, de Zwarteberg, de Scherpenberg en natuurlijk de Kemmelberg wordt je adem letterlijk ontnomen, maar dan niet door het beklimmen van de heuvels zelf. Daarnaast fiets je langs pittoreske plekken zoals Wijtschate, De Klijte, Reningelst en Dranouter. Magnifiek om te zien, geloof ons.

De tweede route die we presenteren is er één met een serieuze scheut gastronomie. Zo kan je de Vintage Heuvelland Fietsroute wel noemen. Deze toch is 24 km lang en passeert tien verschillende wijndomeinen. Per domein staat er ook een bord die meer uitleg geeft over dat domein. Natuurlijk is er de mogelijkheid om wijn te proeven. Dat kan in de domeinen zelf of in cafés en restaurants langs de route.

Heuvelland heeft nog veel meer in petto…

Meer fietsroutes ontdekken in Heuvelland kan op: https://www.toerismeheuvelland.be/

door: Thomas De Langhe

Loading

Total
0
Shares
Related Posts