Slimme mobiliteit: snel van punt A naar B in Brussel & Antwerpen.

AutoSalon 2018 ging vorige vrijdag (12/1) van start. Naast de vele paleizen in Brussels Expo werd Paleis 10 volledig in het teken geplaatst van slimme mobiliteit en innovatie. FABIAC gelooft in innovatie als motor van duurzame mobiliteit en neemt het initiatief om gedurende de laatste 4 dagen van het auto- en motorsalon een blik te werpen op de jongste ontwikkelingen op vlak van stadsmobiliteit. We namen een kijkje wat er allemaal te beleven viel:

#WeAreMobility

Autoverkeer, openbaar vervoer, autodelen en fietsdelen, het wordt alsmaar vaker gecombineerd om de stad binnen te geraken, je te verplaatsen. Diverse vervoersmodi krijgen steeds meer succes. Denk aan elektrische fietsen, steps, hoverboards, monowheels enz.

Al deze nieuwe vervoersmode zijn nog maar het begin van een ware omwenteling waarin de autosector volop meespeelt. Heel binnenkort zien we ook bij ons de eerste autonoom rijdende voertuigen. Ook het luchtruim zal worden benut. Drones brengen pakjes rond, verzekeren snelle medische leveringen of voeren bewakingsopdrachten uit. Dat alles zal een ingrijpende verandering in onze (stads-)mobiliteit teweegbrengen.

De hashtag #WeAreMobility werd gekozen omdat mensen mobiliteit zijn.

We staan niet in de file, we zijn de file.

Europcar neemt het voortouw.

Europcar, het autoverhuurbedrijf is een van de voortrekkers van duurzame mobiliteit. Het dochterbedrijf ‘Scooty’ voorziet elektrische scooters in de stad die na gebruik van de ‘Scooty’ app, autonoom worden gestart zodat je in de stad heel gemakkelijk en snel van punt A naar B kunt.

Scooty is een mooi voorbeeld van ‘Smart Mobility’. Waar ze vorig jaar enkel in Brussel actief waren, zijn ze dat nu ook in Antwerpen.

Go for Green, samen met Europcar.

Het bedrijf met een autovloot van meer dan 183.000 voertuigen heeft een gemiddelde CO2-uitstoot van minder dan 124 g/km. Da’s een prestatie en zo gaan ze rechtuit voor een groene samenleving.

Nog tot 21/1 in Brussel Expo: AutoSalon – Paleis 10

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts