Speed pedelec kopen? Dit is de werkelijke prijs.

Of het nu gaat om een nieuwe auto of een tweedehands auto, een wagen kost je meer dan alleen de aankoop. Dat geldt ook voor een speed pedelec. Al liggen de kosten errond een pak lager dan bij een auto. We vroegen aan geroutineerde speed pedelecers wat zij belangrijk vinden naast de aankoop van een speed pedelec om voorbereid te zijn voor dagelijks woon-werk verkeer.

Hoeveel kost een auto echt?

Onderstaande bedragen zijn gemiddelden en zijn geen referentie voor elk individu.

Om te beginnen daalt te waarde van een nieuwe auto van zodra je ermee uit de garage rijdt. Logisch. Een auto, zonder particulier bezit, heeft een grotere kans op verkoop. Naast de aankoop van de wagen, betaal je verkeersbelasting (gemiddeld 542 euro per jaar). Een verplichte verzekering komt neer op zo’n 446 euro per jaar. Die prijs hangt af van tal van factoren: je leeftijd, je rijgedrag, je woonplaats en het vermogen van de wagen.

Het onderhoud is vaak een serieuze hap uit het budget. Het is dan ook moeilijk om een gemiddelde kostprijs te bepalen. Afhankelijk van de leeftijd van de wagen, lopen de kosten op.

De tijd dat brandstof goedkoper was dan water, is helaas voorbij. Als je weet dat de Vlaming gemiddeld 15.000 km per jaar rijdt, dan betaalt hij daarvoor 1.429 euro.

Accessoires voor je auto kies je uiteraard zelf. Die accessoires zijn, ten opzichte van de kostprijs van de auto zelf, verwaarloosbaar. Tenzij je natuurlijk andere velgen monteert. Of graag met een getunede bolide rijdt die er esthetisch subjectief mooi uitziet.

Hoeveel kost een speed pedelec echt?

De aankoopprijs van een speed pedelec varieert van 2.500 euro tot 10.000 euro. Gemiddeld spendeert de Vlaming 4.500 euro. Een best hoog bedrag, maar niet als je dit vergelijkt met de auto en hem elke dag gebruikt natuurlijk. (gebaseerd op het aanbod)

Al hoef je geen brandstof te tanken met een speed pedelec, toch stopt het daar niet. Om het dagelijks woon-werk verkeer te trotseren, zijn er een aantal accessoires die voor de één al wat belangrijk zijn dan de ander. Een overzicht …

Ben je van plan een speed pedelec aan te kopen? Denk ook aan onderstaande accessoires. Je kan er ‘zo zot’ in gaan als je wil. Denk zelf na hoe ver, maar vergeet niet te denken aan je eigen veiligheid.

Waterdichte stevige fietstassen: vervoer je een laptop / iPad, dossiers of andere elektronische apparaten? Dan is dit onontbeerlijk.

Fietshelm: Verplicht op de speed pedelec! We kregen ook de tip om eentje te kiezen met een vizier. Tenzij je graag insecten eet (populair overigens).

Smartphone-houder: oftewel een gps-systeem om te monteren op je stuur.

On-ear of in-ear hoofdtelefoon: luister je graag naar muziek op de fiets (en is het verantwoord?), dan moet je wel degelijk even zoeken naar een model dat past in je fietshelm.

Regenkledij: altijd voorbereid op een bui! (en fietshandschoenen, brrrr)

Slot: een degelijk. Tenzij je liever elke maand een andere fiets wil.

Demonteerbare spiegel: aan hoge snelheid is die enorm handig om snel even achter je te kijken wanneer je een manoeuvre uitvoert.

Basis aan onderhoudsmateriaal: bandenherstelkitje (tenzij je rekent op de pechtverhelping), setje inbus-sleutels, tape, WD-40 (you know it).

Dat zijn ze, de belangrijkste accessoires die je als dagelijkse speed pedelecer meeneemt. Voorbereid zijn betekent ook in orde zijn met administratieve zaken. Denk dus ook aan pechverhelping en een (omnium)verzekering.

Maak zelf de berekening en vergelijk met je kosten aan de auto.

Denk ook aan het volgende …

Met de kilometervergoeding, verdien je je speed pedelec terug. Die vergoeding moet je overeenkomen met je werkgever.

Laat je SP regelmatig onderhouden (ook pro-actief). Doe je dat niet, dan stapelen de problemen zich op en is de kostprijs in herstelling hoogstwaarschijnlijk hoger.

De leukste reacties

“Welke accessoires zijn cruciaal om voorbereid te zijn op dagelijks SP woon-werkverkeer?

  • geduld met mede-weggebruikers
  • stickers met opschrift “Gelieve niet op het fietspad te parkeren aub.”
  • een fiets- goed humeur!

Zijn we zaken vergeten? Laat het ons weten op info@vivocyclo.com

Loading

Total
0
Shares
Related Posts