BEDRIJFSFIETS. Steeds meer werknemers nemen de fiets naar het werk.

Dat het goed gaat met de fiets wordt nogmaals bevestigd in een onlangs gepubliceerd onderzoek georganiseerd door Bikeform en VAB. Uit bevraging bij 1700 werknemers blijkt dat 64 procent van de respondenten een bedrijfsfiets zou overwegen en is 40 procent ervan overtuigd dat een bedrijfsfiets ervoor zou zorgen dat ze meer met de fiets zouden gaan werken. Een bedrijfsfiets of mobiliteitsbudget kan daarin een belangrijke rol spelen.

Dat er veel interesse en potentieel is voor bedrijfsfietsen is dus duidelijk. Zo kwamen we onlangs ook Bike for Business tegen.

Wel valt op dat errond informatie nog veel kan/moet gebeuren: 87 procent van de ondervraagden is niet goed op de hoogte wat de mogelijkheden zijn bij een bedrijfsfiets.

En er zijn nog heel wat voordelen…

De werkgever geniet van fiscale voordelen gezien de investeringen gerelateerd aan een bedrijfsfiets 120% aftrekbaar zijn. Meer fietsen zorgt voor minder ziekteverzuim en een bedrijf kan besparen op autokosten, benzinekosten en parkeervoorzieningen. Een bedrijfsfiets wordt niet aanzien als een voordeel in natura waardoor de werknemer niet extra belast wordt. Dan hebben we het nog niet over file-vermindering.

Verscheidene start-ups komen opdagen met mooie aanbiedingen. Zo spraken we met Wim Roels van Cycle Valley. Het bedrijf is gespecialiseerd in het aanbieden van een full service rond elektrische bedrijfsfietsen.

Full service staat voor:

  • Advies, test, levering en onderhoud op locatie,
  • Pechverhelping, diefstal- & schadeverzekering,
  • Leasing of verkoop.

“We bieden de bedrijven een ‘one-stop-shop’ concept aan dankzij een nauwe samenwerking met sterke internationale en nationale partners. We gaan samen met de klant op zoek naar de juiste oplossing op basis van hun wensen en plannen.”, verduidelijkt Wim.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts