Wat als … een autoconstructeur een eBike bouwt.

En zo geschiedde het. Het bedrijf, opgericht in 1908, zet in 2019 het licht op groen voor eBikes. Buick, Cadillac, Chevrolet zijn de bekendste merken van het bedrijf. Over welke autoconstructeur het gaat? Dat vertellen we zo meteen. Eerst een foto.

ARĪV, ebike.

Waarom die schakel naar eBikes?

Ook in de US zijn fietsen populair, al is dat van regio tot regio zeer verschillend. Niet meer dan normaal dat de verschuiving wordt waargenomen door een grote speler als General Motors. De keuze voor deze kleine, ook vouwbare eBike, is een logisch gevolg omdat de markt beheerst wordt door Brompton, de bekende UK vouwfiets. Er is dus zeker ruimte voor alternatieven, al wordt dat niet eenvoudig.

Dit futuristische exemplaar kan wel een flinke concurrent zijn voor de Brompton. Hij rijdt goed en de batterij zit mooi weggewerkt. Terwijl bij de Brompton een externe batterij werd geplaatst.

Rijdt ie echt zo goed?

Goed ja. Fantastisch niet. De motor hoor je en dat heeft een reden. Design speelt een belangrijke rol. De motor zelf werd klein gemaakt en dat zorgt voor het elektrische motor-geluid. Is het storend? Neen. We hopen uiteraard dat dit geoptimaliseerd wordt.

En verder? De Brusselse heuveltjes doet ie easy. Hij trekt bijzonder snel op tot 25 km/u. Als je sneller wil, is dit geen fiets voor jou. De fiets werd gebouwd voor de ‘urban Mavericks’, zoals het team het zelf verwoordt. Een echte city-eBike dus, kleine afstanden, mobiel op de trein of in de auto.

ARĪV, eBike

Loading

Total
0
Shares
Related Posts