2 dagen fun en fietsen aan de voet van La Redoute, tussen Luik en Spa.

Gewoon vertrekken, zonder voorbereiding, zonder fietsen. Gewoon doen, dat dachten we. En liefst niet te ver. Vorig jaar reden we naar de Vaucluse en bedwongen we de Mont Ventoux. Dit jaar zochten we het op, dichter bij huis.

Tijdsgebrek? Dichtbij de fiets op en afzien.

Waarom 10 uur rijden naar het zuiden van Frankrijk? In ons eigen land zijn de Ardennen best uitdagend. Met 3 vrienden reden we richting Durbuy (1,5 uur rijden vanuit Gent), 15 minuten van Luik. In het R Hotel draait alles rond beleving en het creëren van heerlijke ontspanningsmomenten.

Gelegen in Remouchamps, aan de voet van de La Redoute ligt het R Hotel. Dé uitvalsbasis voor een korte of langere ontspanningsvakantie. Het complex bestaat uit het **** hotel, het Umami toprestaurant en fietsenwinkel. Die 3 ondernemingen werken samen om je de tijd van je leven te bezorgen.

De ‘R’ in R Hotel staat voor Remouchamps en La Redoute, de stijle helling die standaard vastgelegd wordt tijdens Luik-Bastenaken-Luik (http://www.sport.be/cycling/nl/hellingen/info.html?Route_ID=55).

Fietsen en ontspannen, de perfecte combinatie.

Eerst inspanning, dan ontspanning, is wat we meekregen in onze opvoeding. Het ging dan voornamelijk over studeren om dan uit te kijken naar het vieruurtje. Maar oh, hoe heerlijk was dat vieruurtje toen! Eerst een stevige fietsrit, dan een duik in het luxueuze zwembad, even vertoeven in de sauna of stoombad en ontspannen in de jacuzzi, da’s het vieruurtje in al zijn superlatieven.

‘s Morgens gingen we de baan op met Merckx fietsen verhuurd door Bicyclic, de fietsenwinkel op het gelijkvloers van het complex. De fietsen werden voor ons op maat afgesteld. We kregen een Garmin gps-toestel mee waar we eenvoudig een route konden op uitstippelen. We startten aan de voet van de La Redoute, een stevige klim, die niet lijkt te stoppen. De 50 km erna werden er om te recupereren en terug alles te geven. Heerlijk!

‘s Middags wachtte ons een heerlijk middagmaal op. We kozen voor de ‘Umami Burger du mois’, een perfect gebakken zalmburger, met groentjes en frietjes.

Met een flexibel tijdschema wachtte het team van Bicyclic ons op voor ‘Ronde 2!’: E-mountainbiken in de Ardense bergen. Vorige week testten we de e-mountainbike in Tubingen (DE): Lees hier.

Vergelijk e-mtb niet met MTB.

De nieuwe sport is één en al fun! Maar ze is ook niet te onderschatten. Het is vaak stevig klimmen, ook al krijg je ondersteuning. Van zodra je vertrouwen krijgt in het systeem, durf je meer risico nemen en net daar zit de fun in. Het is zweten en dan snel de verkoelende wind krijgen in de afdaling.

Het verhuuraanbod van Bicyclic is trouwens erg uitgebreid. We kozen voor de Merckx racefiets met een Shimano 105, maar ook een Ultegra en een Ultegra Di2 (elektrisch schakelen) is mogelijk. Daarnaast staan ook gewone mountainbikes, elektrische fietsen (met of zonder navigatie tablet) en vouwfietsen op de kaart. Dat aan best voordelige prijzen en huurbaar voor een halve, volledige dag of een volledig weekend.

Zin gekregen in fietsen in de Ardennen? Bekijk het filmpje en surf naar R Hotel.

R Hotel / Bicyclic / Umami Restaurant
Square Philippe Gilbert 1
4920 Aywaille
www.r-hotel.be/nl

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts