3 TIPS die fietsdieven afschrikken

Ben je vaak ongerust dat je fiets ondanks een goed slot toch gestolen wordt? Wel, die ongerustheid is jammer genoeg terecht. Fietsdieven forceren in een vingerknip jouw slot en gaan ervandoor met je geliefde fiets. Dat wil je natuurlijk niet. Daarom geven we je hieronder 3 tips om je fiets onaantrekkelijk te maken voor fietsdieven.

1. Graveer je fiets

In heel wat gemeenten en steden kan je je fiets gratis laten markeren of graveren. Op je frame wordt dan een moeilijk verwijderbare sticker geplakt. Die sticker bevat je rijksregisternummer. Je kan er ook voor kiezen om dat nummer in je kader te laten graveren. Dankzij je rijksregisternummer is het gemakkelijk om je fiets te identificeren als jouw eigendom. Daarmee schrik je fietsdieven af, want een gemarkeerde fiets kunnen ze minder makkelijk doorverkopen.

2. Zet je slot dicht bij het ventiel

Wil je je fiets stevig op slot zetten, maar heb je enkel een ringslot? Volg dan dit handige trucje. Zet je ringslot zo dicht mogelijk bij het ventiel. Fietsdieven proberen ringsloten meestal open te breken met een fietspikkel of een metalen staaf. Als je slot dicht bij het ventiel zit, zal een fietsdief eerder geneigd zijn om jouw fiets te laten staan. Probeert een dief toch je ringslot open te breken? Dan zal hij onvermijdelijk ook jouw ventiel moeten beschadigen. Een fiets met een lekke band is natuurlijk veel minder aantrekkelijk voor een dief om te stelen.

3. Bevestig je slot rond wiel én frame

Plaats je fiets in een fietsrek. Bevestig je fietsslot zowel rond je voorwiel als rond je frame. Doe je dat niet, dan koppelen dieven je voorwiel in no-time los en lopen ze weg met de rest van je fiets. Bovendien is je slot rond je achterwiel en frame bevestigen altijd de beste preventie tegen fietsdiefstal.

Wil je absoluut zeker zijn dat je fiets niet gestolen wordt? Dan is het altijd goed om meerdere sloten te gebruiken. Meer sloten is gelijk aan meer werk voor de dief. Dat betekent dan ook minder kans dat je fiets gestolen wordt.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts