5 fietsgadgets die je zichtbaarheid verhogen

Of je nu een pendelaar, recreatieve of een sportieve fietser bent, de juiste ‘gear’ hebben voor je dagtrip is belangrijk. Je wilt altijd zichtbaar zijn op de weg. Maar vaak zijn zo’n gadgets niet stijlvol of comfortabel genoeg. De volgende 5 innovatieve fietslichten zorgen voor zichtbaar meer plezier en comfort tijdens je dagelijkse rit.

1. Fietslaser

Bicycle lights

De Beryl Laserlight is een voorlicht met een ingebouwde laser die ervoor zorgt dat je ’s nachts goed zichtbaar bent. De laser projecteert een lichtsymbool in de vorm van een fiets 6m voor de fietser uit. Op die manier worden automobilisten en voetgangers gewaarschuwd dat er een fietser aankomt. Hebben we binnenkort geen verkeerslichten meer nodig? Het apparaat is volledig waterbestendig, duurzaam en makkelijk te installeren.

2. Slimme fietshelm

Bicycle lights

“Een fietshelm is lelijk!” Is een vaak gebruikt argument bij jongeren om geen fietshelm te dragen. Nochtans is het de beste bescherming voor je hoofd bij een ongeval. Maar die ingesteldheid kan veranderen want ook fietshelmen worden steeds mooier en comfortabeler. De Lumoshelm heeft vooraan 10 witte lichtjes en achteraan 38 rode lichtjes. Speciaal aan deze helm is dat je er de richting mee kan aangeven. Daardoor verhoog je niet enkel je eigen zichtbaarheid maar je zorgt er ook voor dat andere weggebruikers op jouw bewegingen kunnen anticiperen.

3. Lichtgevende fietsjas

Bicycle lights

Er zijn veel fietsgadgets op de markt maar niets is te vergelijken met de Visijax Commuter Jack. Dat is een regenjas met 23 ingebouwde oplaadbare ledlichtjes en richtingaanwijzers in de mouwen. Zo ben je altijd zichtbaar in het verkeer en ga je zeker niet onopgemerkt voorbij. De jas is verkrijgbaar in zwart en in fluorgeel. Met die laatste kleur ben je extra zichtbaar en ook nog eens hightech.

4. Fietslichten voor de minimalist

Bicycle lights

Deze magnetische ledlichtjes uitgevonden in Denemarken, hebben geen batterij nodig. De lichtjes lichten onmiddellijk op vanaf dat ze geconnecteerd worden met hun magnetische basis die permanent op de fiets zit. Dus gewoon klik en je bent weg. Het is zo simpel als dat.

5. Remlicht

Rear bike camera

Fietsers zijn er vaak niet van bewust dat automobilisten niet zien wanneer ze vertragen, met soms spijtige ongevallen als gevolg. Maar daar komt nu verandering in dankzij een fietsachterlicht dat van signaal verandert als je afremt. Een sensor in de fiets merkt op wanneer de fiets vertraagt en schakelt over van een knipperlicht naar een continu rood licht . Je achterliggers zijn met deze gadget alvast gewaarschuwd.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts