5 tips voor het verkopen van je fiets.

De kogel is door de kerk: je gaat een nieuwe fiets kopen. Je verouderd model is nog in goede staat, maar eens je nieuwe pronkstuk in huis is, weet je dat de oude verwaarloosd zal worden. En dat verdient geen enkele fiets. Je gaat dus op zoek naar een nieuwe eigenaar. Tegenwoordig bereik je natuurlijk het grootste aantal potentiële kopers via het internet. Maar voor je advertentie openbaar gemaakt wordt, zijn er toch een paar zaken om te overlopen.

  • Geef je fiets nog een onderhoudsbeurt

Simpelweg, niemand zal geld geven voor een fiets die maar half werkt, dat spreekt voor zich. Ben je een doe-het-zelver? Maak dan nog snel een kleine investering in nieuwe kabels, stuurlint en remblokjes en stel de versnellingen opnieuw af. Leg er eventueel nog nieuwe buitenbanden op en je fiets oogt en voelt terug als nieuw. Ben je niet de handigste thuis? Ga dan langs bij de fietsenmaker. Het kost even geld, maar je kan de verkoopprijs ineens de hoogte in duwen.

  • Zorg ervoor dat hij blinkt

Poets je fiets van binnen en van buiten. Reinig ketting en tandwielen, maak van het frame een spiegel. Niemand ziet nog dat het een tweedehands model is. Elke kieskeurige afschuimer van het internet zal je foto’s grondig inspecteren. Zorg ervoor dat ze geen vuiltje kunnen vinden.

  • Haal de fotograaf in je naar boven

Zoals gezegd is de foto bij je advertentie het belangrijkste. Dit is hét uithangbord voor je fiets. Met je smartphone kan je al heel mooie foto maken. Nog beter is een degelijk fototoestel.

Hier zijn enkele richtlijnen om je tweewieler zo mooi mogelijk te presenteren:

  • Gebruik een egale achtergrond. Zo springt je fiets er mooi uit.
  • Fotografeer de rechterkant van de fiets. Zo kan je onmiddellijk de versnellingsgroep inspecteren.
  • Wacht op een zonnige dag. Je foto zal altijd mooier zijn. Daarbovenop geef je een extra fiets-gevoel. Niemand zoekt een fiets in de regen.
  1. Bepaal een realistische prijs

Hoe oud is je fiets? Ben je er ooit mee gevallen? Zijn er zichtbare beschadigingen? Is hij goed onderhouden? Hoeveel kilometers zijn er ongeveer mee gereden? Hoeveel kosten vergelijkbare modellen op het internet? Een goede research is hier belangrijk. Niemand betaalt meer voor een tweedehands fiets dan wat hij waard is. Misschien ligt de uiteindelijke verkoopprijs onder je oorspronkelijke verwachtingen, maar beter zo dan je advertentie maandenlang vruchteloos te laten rondzweven op het internet.

  1. Wees verstandig

Kopen en verkopen op het internet is niet intrinsiek onveilig. Zoals overal moet je gewoon je gezond verstand gebruiken. Krijg je een e-mail die je niet vertrouwt? Ga er dan niet op in. Als een deal te goed lijkt om waar te zijn, dan is dat vaak zo. Spring daarom voorzichtig om met al je persoonlijke gegevens. Pas zeker op als je verzending aanbiedt.

Je fiets online plaatsen, dat doe je op: Becycled

Loading

Total
0
Shares
Related Posts