75 jaar Achielle fietsen, hier komt Oscar Limited Edition.

We zijn ergens in het jaar 1946, Achiel Oosterlinck beslist om de stiel, die hij voor de oorlog bij de lokale fietshandelaar heeft geleerd, zelfstandig te gaan uitoefenen.

In een klein schuurtje, achter zijn huis, start hij met fietsherstellingen. In de volgende jaren groeit dit uit tot een heuse fietswinkel om dan later te evolueren tot een fietsframe-producent.

Nu, 75 jaar later, zijn we verder geëvolueerd tot fietsproducent Achielle, vernoemd naar grootvader Achiel. En die verjaardag vieren we! Ter ere van het 75 jarig bestaan komt er een Oscar Limited Edition. Slecht 46 stuks worden er van gemaakt (cfr. startjaar 1946).

Oscar Ltd1946 is een kunstwerk geworden waarop je kan rijden.

Het bedrijf van Achiel Oosterlinck heeft doorheen de jaren verschillende transformaties doorgemaakt. Dit zal deze Oscar ook doen. Door het gebruik van de fiets zal het prachtige verkoperde frame langzaamaan patineren. Hierdoor krijgt elk van deze 46 fietsen een unieke look.

Voor de opbouw van Oscar Ltd1946 gebruiken we enkel de beste onderdelen rond het handgemaakte frame. Zo voorziet Brooks deze fiets van een uniek Cambium zadel en bijpassende handvatten, afgewerkt met koper. De unieke riem van Gates is voor deze fiets in naturel kleur. De versnellingen zijn van Shimano. Verder kan je op deze fiets geïntegreerd verlichting in zadelpen en stuur vinden (Lightskin). Daarnaast zijn er ook onderdelen van Velo Orange, Panaracer, Knog, Sapim, Ryde, Thun en VP te vinden op deze Oscar.
Elke van deze fietsen is voorzien van een hand-geklopt nummer.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts