8 tips voor een geslaagde e-bike reizen.

De combinatie van ontspanning en training is voor veel mensen de perfecte vakantie.

Reizen met de e-bike wordt steeds populairder. We geven je, dankzij Bosch e-bike Systems een aantal belangrijke tips om zo comfortabel mogelijk te reizen. De conclusie: met een optimale voorbereiding kunnen fietsers rekenen op een uiterst geslaagde reis met hun e-bike.

1. Volledig opgeladen

Er zijn handige opladers voor mensen die onderweg zijn, zoals de Bosch Compact Charger. De oplader weegt slechts 600 gram en past perfect in een zadeltas of kleine rugzak. Met 2 ampère laadstroom zorgt de Compact Charger ervoor dat de batterij volledig opgeladen blijft, zelfs op langere tochten.

2. Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen. Effectieve diefstalpreventie: U-locks hebben een solide reputatie. Uit tests blijkt dat ze één van de meest veilige sloten zijn.

3. Een voorsprong

Ingeblazen helmen bieden betrouwbare bescherming. De schuimvoering aan de binnenzijde van de helm is ‘ingeblazen’, terwijl de externe schelp de fabrieksvorm blijft behouden. Let als koper op de testzegel: DIN EN 1078 (CE).

4. Geen problemen in nat weer

Voor afreis op een fietsvakantie is het aan te raden om een waterdichte jas of broek aan te schaffen, of een grote cape. Dit zorgt voor goede bescherming bij lichte regenval zonder dat het nodig is om op te houden met fietsen.

5. Tips voor transport

E-bike enthousiastelingen wordt geadviseerd om een achterop gemonteerd draagsysteem te gebruiken om hun fietsen te vervoeren. De Bosch PowerPacks moeten echter altijd veilig in de auto worden bewaard tijdens het vervoer. Belangrijke opmerking voor lange reizen: e-bike-accu’s zijn geclassificeerd als gevaarlijke bagage en mogen in de meeste gevallen niet mee aan boord in vliegtuigen worden genomen. Mogelijke alternatieven zijn verzending vooraf via zee of lucht.

6. Altijd op het juiste pad

De weg kwijtraken kan frustrerend zijn. E-bikers wordt daarom geadviseerd om een betrouwbare gids mee te nemen: met Nyon, de boordcomputer van Bosch eBike Systems, kunnen routes gemakkelijk vooraf worden gepland. Tijdens de reis navigeert Nyon niet alleen, maar worden er ook betrouwbare gegevens over je conditie verzameld.

7. Eerste hulp voor je fiets

Een reparatieset, reserveband, doek en noodzakelijk gereedschap in een mini-set zijn essentiële onderdelen voor elke reis.

8. Altijd voorbereid

Een aantal onmisbare zaken voor elke e-biker: pleisters, verband, desinfectiemiddel en wegwerphandschoenen die praktisch zijn voor reparatiewerkzaamheden. Met daarnaast, afhankelijk van de regio en de tijd van het jaar, zonnebrandcrème, muggenspray en verkoelende gel.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts