Airless System zegt lekke banden gedag

Heb je vaak een lekke band? Kijk je ertegen op om die lekke band telkens weer te vervangen of te plakken? Wel, het Duitse bandenmerk Schwalbe ontwikkelde een slimme, innovatieve oplossing: het Airless System.

Schwalbe’s Airless System is een revolutionair alternatief voor de gewone fietsband. Het is een fietsband die, zoals de naam het zegt, airless of luchtloos is. Het bestaat uit 3 onderdelen: een buitenband, een binnenband of tube uit foam en een speciale ring.

Rijden op schuim

De binnenband of tube van het Airless System is niet gemaakt van rubber maar van Infinergy. Dat is een veerkrachtig thermoplastisch polyurethaan (E-TPU). Of, eenvoudig uitgelegd: een tube van schuim bestaande uit duizenden samengeperste luchtkogeltjes die samen een luchtkussen vormen. Het materiaal is extreem elastisch, herbruikbaar, slijtvast, duurzaam en weersonafhankelijk. De speciale ring fixeert de foamtube op de velg en past zich aan de vormverschillen van verschillende velgtypen aan.

10.000 km

Schwalbe’s Airless System is zeer interessant voor wie met de fiets gaat werken. Doordat de sterke vering in de tube ervoor zorgt dat de band steeds naar de oorspronkelijke vorm terugkeert, rijd je comfortabel en stabiel over hobbelige wegen. De tube is bestendig tegen hitte of andere belasting waardoor hij niet kan ontploffen of lek slaan. Verder heeft het Airless System pas na 10.000 km onderhoud nodig. Nooit meer een band plakken of oppompen, dat is toch zalig!?

Niet populair

Het Airless System is herbruikbaar, weersonafhankelijk, duurzaam, onderhoudsvrij en heeft een lange levensduur. Je kan dus zorgeloos genieten van je fietstocht, want een lekke band heb je toch nooit. Dat is super, maar waarom heeft het systeem dan nog geen ingang gevonden bij het grote fietspubliek in Vlaanderen en Nederland?

De grootste reden hiervoor is dat het Airless System enkel te verkrijgen is bij gecertificeerde Schwalbe-dealers. Jammer genoeg vind je die enkel in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Italië. Alleen zij hebben de expertise en de tools om de binnenband en de speciale ring te installeren. Zelf kan je dat niet. Voorlopig is het Schwalbe Airless System enkel in Duitsland te koop. Hopelijk komt daar binnenkort snel verandering in.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts