Bakfietsers genieten van de zon in Antwerpen.

Een stralende zon, vlak aan de Kattendijkdok in hartje Antwerpen. Dat was de locatie voor het allereerste bakfietsfestival in Vlaanderen. De bedoeling van het event is om mensen bewust te maken van de voordelen van de bakfiets. Die wordt ingezet voor het vervoer van kinderen, boodschappen en is een alternatief voor de auto. Die auto geraakt alsmaar moeilijker binnen in de binnenstad.

Organisatie iBike, B2Bike en Bakfietskarinfo.be, zorgden voor sfeer, gezelligheid en fietsen. Bezoekers kregen uitleg over allerlei type bakfietsen. Het aanbod is zo groot en voor iedereen bestaat dan ook een type bakfiets. Zo kwamen we een jongeman tegen die zijn cello graag wil vervoeren per bakfiets. Niet evident, maar een oplossing voor dit probleem werd gezocht en gevonden.

Voor gezinnen, maar ook voor bedrijven.

Op maandag voorziet de organisatie een uiteenzetting voor bedrijven, waarbij zij inzicht krijgen in hoe de bakfiets kan worden geïntegreerd in het bedrijfsleven. Koen De Herdt, legt uit dat de bakfiets een oplossing is voor heel wat (grote) logistieke ondernemingen, maar tegelijkertijd ook voor kleine ondernemingen die de bakfiets zien als marketing-tool.

We vermoeden, door de talrijke opkomst, dat dit festival een jaarlijks evenement wordt.

Benieuwd naar wat iBike Fietsen te bieden heeft? Neem een kijkje op ibike.be.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts