Bike Finder: Op de politie moet je niet rekenen, doe het dus zelf.

Met een bang hart je fiets achterlaten.

Wanneer we onze fiets achterlaten, is het blij weerzien van je tweewieler geruststellend. Het kan ook anders. Fietsdieven hebben hun ogen gericht op het mooiste, het duurste fietsmateriaal. Vandaag zien we ook steeds meer mooie fietsen in het straatbeeld. Het blijft moeilijk, je fiets achterlaten met de gedachte hem nooit meer terug te zien.

Je fiets traceren.

Het klinkt te mooi om waar te zijn. Altijd kunnen achterhalen waar je fiets staat. De Bike Finder doet wat de naam belooft. Via Google Maps, vind je je fiets terug in 10 seconden.

Hoe werkt het?

Detecteert het achterlicht beweging, dan krijg je een sms. Vervolgens bel je de Bike Finder, waarna je een sms ontvangt met de locatie van je fiets. Klik op de URL, Google Maps opent en die toont je waar je fiets op dat moment staat. Eenvoudiger kan niet. Het systeem werkt aan de hand van een SIM-kaart. Die kan je gratis ophalen bij je provider. De Bike Finder is spatwaterdicht en heeft een batterij die het 14 dagen uithoudt.

We deden de test.

Ontwerp.

Het systeem werkt perfect, da’s duidelijk. De Design-Award zal de Bike Finder niet ontvangen. De Bike Finder lijkt op het eerste zicht net zoals een typisch achterlicht. De bevestiging is bijzonder stevig, maar is ietwat te groot. Wanneer je de Bike Finder te hoog bevestigt op je zadelpen, kan het zijn dat je bovenbeen de bevestiging raakt. Plaats hem iets lager, dan heb je er geen last van.

Conclusie.

Met de Bike-Finder vind je je gestolen fiets onmiddellijk terug. Het is aan jou om de fiets terug op te halen, vriendelijk terug te vragen en de dief te confronteren. Het gaat daarbij wel om je geliefkoosde fiets terug te hebben, niet om de dief in de boeien te slaan.

Er zijn heel wat alternatieven op de markt. Ook die hebben we vergeleken, maar zijn allesbehalve stevig. Het is het enige solide bike-tracking systeem waar je mee de baan op kan zonder kwijtspelen of connectie-problemen.

Prijs: 120 euro

Verkooppunten: Dalvos Import

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts