BMW verbreedt horizon op fietsmarkt

In Utrecht vond van 1 tot 3 maart Bike Motion plaats. Alle grote en opkomende fietsmerken waren er aanwezig, van Merida tot Klever. Ook merken die je er niet zou verwachten waren van de partij. Zo stelde de Duitse autobouwer BMW er zijn nieuwe lijn fietsen voor.

Op Bike Motion in Utrecht stelde BMW haar nieuwe fietslijn voor. BMW’s aanwezigheid op de beurs kwam voor velen als een verrassing. Het merk heeft al een tijdje fietsen in zijn assortiment, maar nu wilt het de focus op de lucratieve fietsmarkt vergroten. Tijdens de beurs showde BMW diverse type fietsen dat het al eerder ontwikkelde, maar er stonden ook nieuwe fietsen, zoals de Cruise Bike NBG IV en de M Cruise Bike NBV IV. BMW hoopt vanaf mei deze modellen aan te bieden bij al haar dealers en in de webshop.

Noden veranderen

Steeds vaker kiezen mensen welk vervoersmiddel ze naar het werk nemen. De ene dag de fiets, de andere dag de auto. Ook BMW zag de afgelopen jaren de mobiliteitsbehoeften van haar klanten sterk veranderen. Mensen kiezen vaker de (elektrische) fiets of de Speed Pedelec als alternatief voor de auto. Bovendien maken fietsvergoedingen en fietsleasing het voor werkgevers én werknemers financieel interessant om met de fiets naar het werk te gaan. Daar probeert de autobouwer met zijn nieuwe fietslijn handig op in te spelen. De verwachtingen voor een goede verkoop zijn dan ook hooggespannen.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts