Bosch eBike Systems biedt nieuwe functies en producten voor het smart systeem.

Stuttgart/Reutlingen, 11 april 2022 – Met de huidige update ontwikkelt Bosch eBike Systems het smart systeem verder en biedt het gebruikers extra functies voor hun eBike. Deze kunnen gemakkelijk worden gedownload via de eBike Flow-app. Bovendien zorgt de eBike Flow-app, in combinatie met de SmartphoneGrip, voor een nieuwe eBike-belevenis: de smartphone wordt de verbonden bedieningscentrale op het stuur en brengt zo het digitale leven van alledag naar de eBike.

“Met het smart systeem hebben we de basis gelegd voor de eBike-mobiliteit van morgen. Deze eerste update toont het potentieel van de nieuwe systeemgeneratie: in combinatie met de smartphone en de eBike Flow-app worden voortdurend nieuwe functies aan de eBike toegevoegd – en de fysieke ervaring op de eBike wordt zo steeds meer gekoppeld aan de digitale”, aldus Claus Fleischer, directeur van Bosch eBike Systems.

Meer rijplezier en flow voor, tijdens en na een tocht

In de toekomst kunnen eBikers al voor het begin van de rit beslissen of ze het Kiox 300-display willen gebruiken of dat ze hun smartphone liever aan het stuur bevestigen met de nieuwe SmartphoneGrip. Met de eBike Flow-app, wordt deze een display. De Kiox 300 en de SmartphoneGrip maken gebruik van dezelfde houder en interface, waardoor het gemakkelijk en handig is om tussen de twee opties te wisselen. Alle relevante rijgegevens – zoals snelheid, laadniveau van de accu en resterende actieradius – worden weergegeven door het Ride Screen van de eBike Flow-app op de smartphone. Deze kan veilig en intuïtief worden bediend via de LED Remote met beide handen aan het stuur. De smartphone kan ook inductief of met een kabel worden opgeladen tijdens het rijden.

Met de nieuwe navigatiefunctie van de eBike Flow-app plannen eBikers de ideale route naar hun bestemming en ontdekken ze onderweg nieuwe dingen door hun smartphone als display te gebruiken. De routevoorstellen zijn aangepast aan individueel te selecteren routeprofielen zoals dagelijkse ritten, recreatieve tochten of eMTB-trails. Ook de kaartweergave is geoptimaliseerd voor het betreffende routeprofiel. In de stad bijvoorbeeld vergemakkelijken gebouwen in 3D-weergave de oriëntatie; tijdens een weekenduitstap geeft gedetailleerde routegegevens informatie over hoogtemeters en routekenmerken. Aanvullende opmerkingen op de kaart markeren ook belangrijke punten zoals fietsenwinkels of oplaadstations.

Als gebruikers hun rijgegevens vastleggen met de eBike Flow-app, worden deze na een eenmalige koppeling met komoot of Strava automatisch overgezet naar de apps. Zodra je jouw bestemming hebt bereikt, kunt je jouw tochten en prestaties delen met je persoonlijke gemeenschap.

Met eBike Lock zorgeloos de eBike stallen

Aan het einde van een rit kan de eBike nu op een meer ontspannen en veilige manier worden gestald: de gratis functie eBike Lock dient als extra diefstalbeveiliging naast het mechanische slot. Eenmaal ingesteld met de eBike Flow-app, wordt de smartphone de digitale sleutel. Pas als het systeem de bijbehorende smartphone herkent, bijvoorbeeld via Bluetooth in de tas of in de rugzak, wordt de motorondersteuning automatisch ingeschakeld wanneer de eBike wordt ingeschakeld. Dit betekent dat in geval van diefstal de motorondersteuning uitblijft. Net als bij veel centrale vergrendelingssystemen in auto’s kan de drive unit optioneel een geluid laten horen als eBike Lock wordt geactiveerd. Met het display en de LED Remote is het makkelijk om de huidige status te zien.

Wie voor de volgende rit in plaats van de smartphone weer het display Kiox 300 wil gebruiken, kan zich ook hier verheugen op updates: de statusbalk kan voor de rit individueel worden aangepast, zodat belangrijke gegevens zoals laadniveau, tijd of snelheid altijd in beeld zijn. Bovendien geeft het scherm bij het opstarten aan of de extra diefstalbeveiliging eBike Lock actief is en of er een verbinding met de smartphone is.

De SmartphoneGrip en de nieuwe functies, die verkrijgbaar zijn bij de dealer, zijn nu beschikbaar voor alle eBikes met het smart systeem van Bosch eBike Systems. In de toekomst zullen doorlopend nieuwe oplossingen en producten voor het smart systeem volgen – voor meer rijplezier, meer comfort en meer veiligheid.

De nieuwe producten en updates in een oogopslag:

SmartphoneGrip

 • Hiermee kun je je smartphone als eBike-display gebruiken met de eBike Flow-app en zodoende de wereld van digitale diensten naar je stuur brengen.
 • Laadt de smartphone op tijdens het rijden – via draadloos opladen (indien ondersteund) of via de kabel.
 • Volledige modulariteit: vrije keuze tussen smartphone met SmartphoneGrip of het Kiox 300-display.
 • Stevige grip dankzij innovatief en robuust bevestigingsconcept.
 • (Niet geschikt voor paden met hoogteverschillen van meer dan 15 cm of voor ritten met sprongen.)
 • De SmartphoneGrip is geschikt voor smartphones met de volgende afmetingen: lengte: 123-175 mm, breedte: 67-88 mm, hoogte: 6,8-13 mm. Maximumgewicht: 276 gram. De opgegeven afmetingen gelden ook met hoesje (niet geschikt voor klephoesjes en etuis).

Nieuwe functies in de eBike Flow-app

 • Update via de Apple App Store of de Google Play Store.
 • Het Ride Screen toont duidelijk alle informatie tijdens het rijden met de smartphone als display.
 • Extra diefstalbeveiliging dankzij de gratis functie eBike Lock.
 • Navigatiefunctie voor de smartphone met verschillende routeprofielen.
 • Opgenomen activiteiten in de eBike Flow-app kunnen worden gedeeld met komoot en Strava.
 • De eBike Flow-app is nu ook beschikbaar in het Italiaans, Nederlands en Spaans.

Kiox 300

 • Aanpasbare statusbalk.
 • Weergave van de status van eBike Lock.

Over Bosch eBike Systems

Bosch eBike Systems geeft vorm aan de toekomst van eBike-mobiliteit met innovatieve producten en digitale diensten, variërend van zeer efficiënte aandrijvingssystemen tot het eerste voor serieproductie geschikte ABS voor eBikes en Connected Biking-oplossingen. Op dagelijkse routes door de stad, op plezierige tochten buiten de stad of voor sportieve avonturen in de bergen: Bosch eBike Systems biedt eBikers het juiste aandrijvingssysteem (drive unit, accu, display en app) voor elke behoefte en elk toepassingsgebied, wat zorgt voor een uniek rijgevoel. Vandaag de dag vertrouwen meer dan 100 van ‘s werelds grootste fietsmerken op de perfect op elkaar afgestemde, modulaire productportfolio. Als een onafhankelijke divisie binnen de Bosch Groep maakt Bosch eBike Systems ook gebruik van de technologie en productie-knowhow van het concern. Voor gezonde, veilige en duurzame mobiliteit die plezier oplevert.

www.bosch-ebike.com

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts