Bosch eBike Systems presenteert de nieuwe boordcomputer Nyon

In het modeljaar 2021 wordt eBiken merkbaar smarter: met de nieuw boordcomputer Nyon, die volledig verbonden is met de digitale eBike-wereld van Bosch. De Nyon synchroniseert rijgegevens automatisch met de eBike Connect App en de bijbehorende online-portal. De boordcomputer wijst de eBiker tijdens het rijden de weg, levert fitnessgegevens voor de work-out en laat weten hoe ver er nog met de gekozen ondersteuning gereden kan worden. En dat gaat met de nieuwe boordcomputer Nyon met een simpele beweging van de vinger, want de bediening gebeurt eenvoudig en intuïtief via een touchscreen.

Maakt eBiken nog comfortabeler

Het 3,2 inch grote kleurendisplay met hoge resolutie imponeert met zijn functionele en elegante design, dat is onderscheiden met de prestigieuze Red Dot Award. Het robuuste touchscreen kan zelfs bij regen en stof, en ook met voor touchscreens geschikte handschoenen worden bediend. Tijdens het rijden kan de Nyon gemakkelijk met de afzonderlijke bedieningseenheid worden bestuurd. De boordcomputer is onder alle rijomstandigheden perfect af te lezen. De helderheid en de achtergrondverlichting passen zich automatisch aan het omgevingslicht aan en de eBiker kan bovendien schakelen tussen een donker en een licht display met maximaal contrast. De Nyon kan op twee montageposities worden bevestigd, voor een optimale zichthoek: naar keuze kan de houder van de boordcomputer boven de stuurpen of in het midden boven het stuur worden geplaatst. Welke informatie op het display wordt weergegeven, kan individueel worden geconfigureerd.

Biedt meer rijplezier bij het ontdekken

De route voor de volgende tocht kunnen eBikers in de online-portal eBike Connect plannen en naar de Nyon overdragen. In de portal zijn routes van het platform Outdooractive beschikbaar en kunnen ook tochten van de outdoor-app komoot worden geïmporteerd. De navigatie wordt via het touchscreen gestuurd: bestemmingen kunnen handmatig worden ingevoerd of op de kaart worden geselecteerd; het betreffende kaartsegment kan met de vingers worden in-/uitgezoomd en verschuiven. Desgewenst kan de huidige locatie worden opgeslagen om er later nog eens naartoe te kunnen rijden. Aanwijzingstonen geven tijdens de navigatie aan wanneer er moet worden afgeslagen. De Nyon geeft ook informatie over de actieradius: op een kaart zien eBikers hoe ver ze in de betreffende ondersteuningsmodus, gegeven de geografische omstandigheden, kunnen komen. Al bij het plannen van de tocht weet de Nyon of de bestemming met de ingestelde ondersteuning te bereiken is en meldt de boordcomputer onderweg tijdig als een andere modus dient te worden gekozen voor een betere actieradius. Op die manier kan de eBiker zich volledig op de tocht concentreren.

Verhoogt de motivatie bij het trainen

De boordcomputer ondersteunt ook bij het realiseren van eigen fitnessdoelen: hij berekent het geleverde vermogen van de eBiker en toont het huidige calorieverbruik; voor gerichte cardiotraining kan hij worden gekoppeld aan een hartslagmeter. Tijdens het rijden vergelijkt de Nyon de snelheid, het vermogen en de trapfrequentie met de gemiddelde vermogenswaarden. De eigen performance wordt in de app en de portal grafisch bewerkt en geanalyseerd. Geregistreerde rijgegevens en tochten kunt met apps zoals Strava en komoot worden gedeeld – voor een extra motivatieboost. Met de Nyon wordt de hele familie actief: het apparaat kan met meerdere gezinsleden of vrienden worden gedeeld; elke gebruiker synchroniseert vervolgens de rijgegevens met de eigen account.

Biedt een smarte eBike-belevenis

“Je deelt de boordcomputer met anderen, wisselt leuke routes uit met vrienden en laat hen zien waar je op dat moment bent. eBikers willen vandaag de dag smarte, digitale oplossingen die het rijplezier op de eBike vergroten. En met de Nyon krijgen ze de ideale boordcomputer voor hun persoonlijke Connected Biking-belevenis”, aldus Claus Fleischer, directeur van Bosch eBike Systems.

“Een van de verbonden functies van de Nyon is de premiumfunctie Lock, een digitale extra bescherming tegen diefstal. En in de toekomst zullen er nog meer Connectivity-functies volgen die de fietsbelevenis verrijken.”  
 
De nieuwe boordcomputer Nyon is vanaf het najaar van 2020 bij de dealer verkrijgbaar voor montage achteraf en is compatibel met alle aandrijvingssystemen vanaf modeljaar 2014.

https://www.bosch-ebike.com/nl/

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts