Bosch eBike Systems presenteert update voor het smart systeem

Met de nieuwe gratis update voor het smart systeem smelten de fysieke en digitale rijervaring steeds meer samen: eBikers hebben vanaf nu de mogelijkheid om de twee rijmodi eMTB en Tour+ in de eBike Flow-app aan te passen aan hun persoonlijke rijstijl. Geavanceerde navigatiefuncties beloven een nog individuelere routeplanning.

Optimale interactie tussen fietser en eBike op de trail

De eMTB-modus past de ondersteuning in elke eMTB-situatie optimaal aan de eBiker en de ondergrond aan – dynamisch, geavanceerd en met maximale zorgvuldigheid. Gebruikers kunnen nu verdere aanpassingen doen via de instellingen in de eBike Flow-app. Ze beslissen zelf of en in welke mate ze de dynamiek, kracht, snelheid of het koppel van hun eBike willen veranderen. Als bijvoorbeeld lichtere eMTB’ers de ondersteuning aanpassen, kunnen zij hun prestaties op de trail verder verbeteren.  

Voor de rijmodus Tour+ biedt Bosch eBike Systems met de update dezelfde aanpassingsmogelijkheden. Dankzij de fijnafstelling van de parameters kunnen eBikers nog efficiënter fietsen, bijvoorbeeld door de maximaal ondersteunde snelheid te verlagen en zo de accuduur te verlengen. De andere Bosch rijmodi Race, Sport, Cargo, Turbo, Auto, Tour en Eco kunnen al worden aangepast.

Nieuwe navigatiefuncties maken individuelere routeplanning mogelijk

Bovendien presenteert Bosch met de update uitgebreide navigatiefuncties, waarmee eBikers hun routes nog nauwkeuriger kunnen plannen. Naast de routeprofielen voor dagelijkse ritten (“Daily”), recreatieve ritten (“Leisure”) en eMTB-trails (“eMTB”) is er nu een nieuw profiel “Speed” voor speedpedelecs. Deze berekent routes die kunnen worden afgelegd met speedpedelecs.  

Naast de routeprofielen biedt Bosch de kaartdetailvarianten “Satellite”, “MTB Trails” en de nieuwe “eBike Heatmap”. Deze laat zien welke routes eBikers regelmatig graag gebruiken. Via het kaartdetail “MTB Trails” kunnen app-gebruikers ook zien welke mountainbikeroutes er in de buurt zijn en zich laten inspireren voor hun volgende tocht. De MTB-trails zijn met kleuren gecodeerd naar moeilijkheidsgraad. Het kaartdetail “Satellite” geeft een beter overzicht en preciezere informatie over de omgeving. Alle drie de kaartdetail-varianten kunnen flexibel worden geselecteerd in alle routeprofielen. 

Naast de integratie van de nieuwe functies is de eBike Flow-app nu ook beschikbaar in het Deens, Noors, Zweeds en Tsjechisch.  

De update voor het smart systeem is te downloaden via de eBike Flow-app. De meest recente versie staat klaar in de betreffende app store om gratis te downloaden.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts