Fietsen naar het werk was nog nooit zo mooi

Fietsen naar het werk wordt steeds populairder in België. Onderzoek toont aan dat maar liefst 14.1% van de Belgische werknemers (en zelfs 20% van de Vlaamse) met de fiets naar het werk gaat. Die sportieve commute is niet alleen goed voor het milieu, het geeft ook je mentale en fysieke gezondheid ongetwijfeld een extra boost. En wie fietsen naar het werk zegt, zegt praktische fietsuitrusting om met een gerust hart op pad te gaan. Met de nieuwe bike-to-work items van VAUDE fiets je niet alleen comfortabel en duurzaam naar je job, je maakt ook gegarandeerd elke dag indruk op je collega’s!

TVL Dualflex Nature: multifunctionele fietsschoen

Nood aan een stevige sneaker én een goede fietsschoen? Dan is de TVL Dualflex Nature de ideale fietsschoen voor jou. De DUALFLEX-technologie bij deze schoen voorkomt dat de voet naar beneden buigt tijdens het trappen en ondersteunt het natuurlijk afrollen tijdens het wandelen. Dit resulteert in optimaal wandelcomfort met maximale krachtoverbrenging en topprestaties op de fiets. De moderne schoen met een urban look voldoet bovendien ook aan VAUDE’s Green Shape criteria met een voering van 40% gerecycleerd polyester in de bovenschoen en 20% gerecycleerde materialen in de zool. Dit zorg ervoor dat je letterlijk een kleinere ecologische voetafdruk achterlaat.

Aqua Commute Single: klimaatvriendelijke en praktische fietstas

De Aqua Commute is de ideale fietstas voor elke klimaatvriendelijke commuter. Hij wordt in de Duitse VAUDE-vestiging gemaakt van robuust, PVC-vrij zeildoekmateriaal en is een duurzame metgezel op weg naar het werk. De tas is bedrukt met reflecterende elementen en is absoluut waterdicht gelast. Perfect voor die late kantoordagen tijdens de maartse buien en aprilse grillen. Daarnaast werd de binnenkant van de fietstas volledig afgestemd op het dagelijks kantoorgebruik: een gewatteerd laptopvak, een pennenhouder en diverse insteek- en ritsvakken houden de inhoud van je tas netjes georganiseerd. En dankzij de afneembare schouderriem kan je de tas ook handig mee naar binnen dragen. Tijd om jouw collega’s jaloers te maken. 😉

Mineo Commuter Briefcase 17 & Bayreuth Large: elegante fietstas

Eerder fan van een iets meer business-style-fietstas? Dan zijn de Mineo Commuter Briefcase of de Bayreuth Large echt iets voor jou! Beide fietstassen zijn converteerbare kantoortassen die met behulp van een plug-and-ride systeem in één eenvoudige stap op de bagagedrager worden bevestigd en losgemaakt. En via dat bevestigingssysteem kan je de bevestigingsrail ook gemakkelijk aanpassen. Zo kan je de tas onder een bepaalde hoek bevestigen zodat je hielen niet in de tas blijven haken tijdens het trappen. 

Binnenin heeft de Mineo tas heel wat logische opbergvakken zoals een 15,6″ laptopvak en bekerhouder en ook over de buitenzijde is nagedacht: de multifunctionele bevestigingslussen bevatten reflecterende elementen en je kan via die lussen de tas ook aan een trolley bevestigen. 

Heb je een iets kleinere tas nodig? Dan kan je gaan voor de elegante Bayreuth fietstas. Hierin wordt een 15″ laptop goed beschermd dankzij het gevoerde binnenvak en A4-documenten kunnen in het hoofdvak worden opgeborgen. En ook hier zorgen reflecterende elementen aan de voor- en zijkanten voor een betere zichtbaarheid. Kortom, twee ideale keuzes voor jouw dagelijkse woon-werkverkeer.

Duurzaam op de fiets

Zeg ‘VAUDE’, en je zegt ‘duurzaam’. De essentie van het merk is terug te zien in elk van de bovenstaande producten: ze zijn allen 100% klimaatneutraal geproduceerd. Dit houdt in dat de emissies afkomstig van materialen, productieproces en verzending holistisch zijn bepaald en systematisch zijn verminderd. Emissies die onvermijdbaar waren tijdens de productie, zijn volledig gecompenseerd via de onafhankelijke non-profitorganisatie ‘myclimate’. Ook dragen alle vier de fietsitems trots het VAUDE Green Shape-label, wat staat voor een milieu- en klimaatvriendelijk, functioneel product gemaakt van duurzame materialen. Om een Green Shape-label te bemachtigen, moet een product voor méér dan 50% uit bio-based of gerecycleerde materialen bestaan. Meer informatie over Green Shape is hier te vinden.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts