Bosch SmartphoneHub zorgt voor een volledig verbonden e-bike.

Digitalisering is overal, ook in de fietswereld. Denk maar aan de steeds betere gps-systemen, vernieuwende apps… Je komt er niet onderuit, je moet mee met de digitale stroom. Dat is niet anders voor de elektrische fiets. Ook Bosch heeft de stroom niet gemist en stelt graag de SmartphoneHub voor. Zoals ze zelf zeggen: ‘Een alleskunner voor op je (e-bike) stuur’.

Wat is een Hub en hoe werkt het?

Eerst en vooral moet je weten dat de SmartphoneHub van Bosch samenwerkt met de Cobi.Bike-app. De Hub zelf is een houder voor je smartphone die je op het stuur van je e-bike plaatst. Daarop kan je veilig je smartphone met de Cobi.Bike-app installeren, zoals je kan zien op de onderstaande afbeelding.

Next level

De Cobi.Bike-app is het centrum van het hele gebeuren. Gaat het nu over navigeren, fitnesstrainingen, muziek streamen of zelfs bellen, de app leidt het allemaal in goede banen. Hij gaat zelf nog een stap verder. Zo kan je ook via de nauwkeurige weergegevens zorgeloos je tocht afwerken zonder in een helse regenbui terecht te komen. Uiteraard zie je ook gegevens zoals motorinformatie, actieradius en ondersteuningsgraad verschijnen op je display.

Paniek voor een smartphone die plat valt, is verleden tijd want ook die kan je via een USB-poort makkelijk opladen met de accu van de e-bike. Ook de mogelijkheid om via Bluetooth een hartslagmeter te koppelen is er, zelfs Spotify kan je connecteren.

Beide handen netjes op het stuur

https://www.vivocyclo.com/2020/03/11/banden-voor-je-e-bike-wel-degelijk-verschillend-van-gewone-fietsbanden/

Je kan de SmartphoneHub met een afzonderlijke unit (zie foto, aan linkse duim) heel eenvoudige besturen, net zoals alle nodige apps. Op die manier blijven je beide handen op het stuur. Door de spraakfunctie hoef je niet meer naar je scherm te kijken tijdens het navigeren of schakelen tussen de functies. Zo zijn jouw ogen altijd op de weg gericht. Gevolg, minder kans op een ongeval.

Wat als je jouw smartphone even niet op de Hub wil plaatsen?

Ook daar heeft Bosch aan gedacht. Door een geïntegreerde display die de belangrijkste reisgegevens bijhoudt en dat terwijl je gsm lekker in je rugzak of broekzak vertoeft, worden de belangrijkste gegevens bijgehouden.

Gebruiksgemak

Natuurlijk heeft de SmartphoneHub net zoals andere apparaten nu en dan nood aan software-updates. Het fijne aan de Hub is dat je dat draadloos kan doen met behulp van de Cobi.Bike-app. Dat bespaart je tijd die je normaal gebruikt om op zoek te gaan naar dat kabeltje tussen al je andere kabels.

Voor meer details kan je altijd terecht op: https://www.bosch-ebike.com/be/producten/smartphonehub/

door: Thomas De Langhe

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts