COBI.Bike verbindt de smartphone met de fiets of eBike.

Het COBI.Bike systeem verbindt fietsers tijdens het rijden met vrienden, maakt het mogelijk muziekapps zoals Spotify te bedienen, biedt een koppeling met gespecialiseerde appservices zoals komoot of Strava en integreert Bluetooth- fitness-sensoren of -hoofdtelefoons. COBI.Bike is de smartphone-oplossing, die de fiets of eBike met Bosch-aandrijvingssysteem comfortabel en toekomstbestendig met de digitale wereld verbindt. Kortom: het Connected Biking-systeem maakt fietsen smarter.

Het COBI.Bike-systeem

Of het nu gaat om een city-, mountain- of trekking- bike, met of zonder elektrische aandrijving: COBI. Bike is de op maat gesneden oplossing voor de behoeften van fietsmobiliteit en integraal uitvoerige, gekoppelde functies. De COBI. Bike-app biedt een veelheid aan toepassingen met regelmatige, gratis app-updates. Via de smartphone-hub, die tegelijkertijd de smartphone laadt, krijgt de smartphone een centrale plaats en kan deze met de duimcontroller op het stuur comfortabel en vooral veilig worden bediend. Voor extra veiligheid zorgen het automatische voor- en achterlicht alsmede het geïntegreerde alarmsysteem.

Slimme app-functies

De COBI.Bike-app vormt het hart van het systeem. Hierin zijn onder andere fietsnavigatie met routetracking, live weersverwachtingen, muziekbediening, telefoniefunctie en tness-monitoring samengebracht in een overzichtelijke en intuïtief te bedienen gebruikersinterface. Met de navigatie kan naar adressen van contactpersonen, bijzonder plaatsen of concrete adressen worden genavigeerd. Er kan worden gewisseld tussen drie opties. Ook de live toegang tot vooraf geplande tochten is mogelijk met een koppeling naar komoot. Daarnaast kunnen fietsers bellen of gebeld worden en muziek afspelen – allemaal zonder de handen van het stuur te nemen.

Fitnessgegevens zoals calorieverbruik, prestaties en hoogtemeters worden in de app in real time weergegeven, de trapfrequentie en de hartslag kunnen met aangesloten sensoren worden gemeten en in de app worden weergegeven. Bij eBikes zijn de waarden zoals watt-vermogen en trapfrequentie rechtstreeks van de aandrijving afkomstig. Desgewenst kunnen de rit- en tnessgegevens automatisch worden gevolgd en voor documentatiedoeleinden en een nauwkeurigere analyse automatisch naar Apple Health, Google Fit of gespecialiseerde diensten zoals Strava of komoot worden overgedragen en van daaruit verder worden gedeeld.

Het COBI.Bike-systeem krijgt regelmatig software-updates en is bovendien gereed voor upgrades, dus steeds compatibel met nieuwe smartphones. Op basis van de feedback en wensen van actieve gebruikers worden bestaande functies geoptimaliseerd en nieuwe ontwikkeld. Een actieve groep bètatesters gebruikt nieuwe functies als eerste en geeft de ontwikkelaars waardevolle feedback, voordat de updates aan alle gebruikers wereldwijd beschikbaar worden gesteld.

Veilig onderweg

Innovatie en veiligheid gaan bij COBI.Bike hand in hand. Het AmbiSense-verlichtingssysteem schakelt zichzelf bij duisternis automatisch in. Tijdens het rijden wordt de app veilig met de controller op het stuur bediend, de aanraakfunctie van het smartphone-scherm is beperkt. Ook wordt de hoeveelheid gegevens die wordt weergegeven, bewust verminderd. De geïntegreerde spraakfunctie en de duimcontroller zorgen ervoor dat de fietser de handen aan het stuur en de ogen op de weg gericht kan houden. Bovendien bewaakt het systeem de fiets als de eigenaar weg is. Door bewegingssensoren gaan bij een poging tot diefstal de lichten branden en gaat het alarm af.

COBI.Bike past op vrijwel alle fietsen en eBikes met Bosch-aandrijvingssysteem en is compatibel met nagenoeg alle smartphones (4–6 inch grote displays) – zowel iPhones als Android-toestellen. Van de snelle montage en het eenvoudig instellen van de COBI.Bike-app op de smartphone tot aan de functies die voor fietsen zijn geoptimaliseerd: COBI.Bike opent voor elke fietsenthousiast een nieuwe dimensie.

Over COBI.Bike

Het slimme biking-systeem COBI.Bike staat voor Connected Biking en verbindt de smartphone, apps en sensoren met de fiets of eBike. Het systeem bestaat uit de COBI.Bike-hub, de duimcontroller en de app. COBI.Bike zorgt ervoor dat mensen ook op de fiets verbonden blijven met de digitale wereld. Door de duimcontroller
en de COBI.Bike-app wordt de veilige en comfortabele toegang tot fietsnavigatie, tnessgegevens, telefonie of muziek bediend en worden gebruikers als zij dat willen verbonden met andere apps zoals komoot of Strava. Extra functies van de hub, zoals de oplaadfunctie voor de smartphone, het automatische AmbiSense-verlichtings- systeem of het alarmsysteem bieden nog meer gemak, veiligheid en plezier bij elke rit. Het COBI.Bike-systeem is ontwikkeld voor alle fietsen en werkt met nagenoeg elke smartphone.

COBI.Bike GmbH is in 2014 in Frankfurt als start-up opgericht door Andreas Gahlert samen met Carsten Lindstedt, Heiko Schweickhardt en Tom Acland. Sinds de overname door Bosch eBike Systems in november 2017 is het bedrijf een 100 % dochteronderneming van Robert Bosch GmbH. Het bedrijf houdt zich bezig met de koppeling van mensen, diensten en producten op fietsen en eBikes.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts