‘Cold weather cycling’ – 6 tips voor een warme fietsrit!

Zo koud is het niet (26 januari ’16). Maar de kou, die ligt op de loer en slaat genadeloos toe. We mogen nog een aantal prikmomenten verwachten. Een goede voorbereiding en enkele tips zijn dus meer dan welkom.

Op fietsreis gaan vraagt heel wat voorbereiding. Dat doen we dan ook grondig, bij gevolg hebben we geen kou wanneer we een grote fietsrit plannen. Waarom doen we hetzelfde niet met een korte rit? Resultaat: ‘T is kouder van Semmerzake naar Gent dan rondrijden in de bergen van Noorwegen. ‘T is niet kouder, het voelt wel kouder aan en net daar ligt de oplossing. 6 tips voor een warme woon-werk-fietsrit:

  1. Stretching. Bereid je lichaam voor alvorens je vertrek.
  2. Werk met lagen. Onze lichaamswarmte moeten we zo lang mogelijk bij ons houden. Het is moeilijker voor die lichaamswarmte om te ontsnappen uit 3 kledinglagen dan uit 1 dikke laag.
  3. Vingers en tenen. Tenen en vingers hebben het niet gemakkelijk. Strik uw schoenen niet te strak, zorg voor een goede bloedsomloop en beweeg. Meer tips voor kouden voeten, vind je hier: fietsen123
  4. Draag wind-afstotende kledij. Benen zijn actief, die zijn het probleem niet. Het bovenlichaam is minder in beweging en dus sneller vatbaar voor kou. Zoals vermeld, denk ik lagen, maar vergeet geen thermische kledij. Da’s laag 1. Thermische kledij kan je vinden bij elke fietshandelaar die ook fietskledij aanbiedt: Alle shops
  5. Draag zweet-afvoerende onderkledij. We voelen het onmiddellijk. We fiets een uur en wanneer er gepauzeerd wordt, krijgen we onmiddellijk koud. En die kou is moeilijk weg te werken wanneer we opnieuw de fiets op gaan. Wanneer zweet afkoelt, krijgen we onmiddellijk koud van die natte kledij op onze huid. Kies daarom voor zweet-afvoerende onderkledij. Zo blijft je huid droog na een pauze.
  6. Na de fietstocht. Verander na de fietstocht onmiddellijk van kledij. Zorg dat je niet afkoelt in je fietskledij. Dat moment ben je erg kwetsbaar voor verkoudheden.

Heb je nog steeds koud, rekening houdend met deze tips? Sta recht op je fiets en fiets harder! Zorg dat je lichaam actief is en je maakt zelf je interne vuurtje wakker.

Have a safe and warm ride! Succes!

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts