Continental adopteert vernieuwde mountainbikeroute.

Continental adopteert de mountainbikeroute Austerlitz van Staatsbosbeheer in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (Nederland). Door een financiële bijdrage voor de komende drie jaar kan het onderhoud op peil worden gehouden. De route is afgelopen weekend geopend. 

Continental wil met deze stap de fietsbeleving en het behoud van de natuur bevorderen. “Fietsbeleving is een van onze pijlers. Door het adopteren van deze mountainbikeroute bieden wij onze gebruikers de mogelijkheid om de producten zelf te ervaren”, aldus Team Manager Silke Smit-Brouwer van Continental Banden Groep B.V.

De 15,3 kilometer lange mountainbikeroute Austerlitz is opgeknapt en uitgebreid met 4 kilometer. Het is zo aangelegd dat de natuur en andere gebruikers van het bos er zo min mogelijk hinder van ondervinden. Voor Staatsbosbeheer is dat belangrijk. Die natuurbeheerder wil dat iedereen op zijn of haar manier van de natuur kan genieten.

Voor mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug is het verplicht om een vignet zichtbaar bij zich te hebben. De opbrengsten hiervan worden ook gebruikt voor onderhoud van de routes. Zo leveren ook de gebruikers een kleine bijdrage aan hun eigen route.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts