De ÅSKA BIKE is klaar voor Duitsland.

Eurobike, juli 2022. ÅSKA BIKE lanceert haar nieuwe speed pedelec in Duitsland. Op het grootste Europese platform van de fietsindustrie presenteert ÅSKA BIKE de speed pedelec aan de Duitse dealers en commuters. Net zoals in België zal deze worden aangeboden via een kwalitatief dealernetwerk gericht op klantbeleving en service. In hall 12.0 op stand D32 zullen de speed pedelecs te bewonderen zijn en in de Pinion demo area kan je deze ook testen.

ÅSKA BIKE kiest ervoor om een duurzame mobiliteitsoplossing te ontwikkelen die volledig tegemoetkomt aan de noden en wensen van de gebruikers. Dit zijn de pendelaars en recreatieve gebruikers die rijplezier op de eerste plaats stellen, en die geen compromis willen maken op gebied van veiligheid en comfort. Maar tegelijkertijd willen ze wel een reëel verschil maken in onze mobiliteit en CO2 uitstoot. Daarom bouwt ÅSKA BIKE een volledig geveerde fiets met krachtige motor en batterij, geschikt voor onze Belgische infrastructuur.

De mobiliteitsshift zal plezant worden

“De shift in mobiliteit biedt opportuniteiten om van mobiliteit een veel betere ervaring te maken dan wat ze nu is. ” klinkt het bij Filip Dehing, de CEO van ÅSKA BIKE.

Duurzaamheid wordt vaak geassocieerd met beperkend en duurder, terwijl het Belgische merk ervan overtuigd is dat mobiliteit slechts duurzaam zal zijn als er niet moet ingeboet worden op plezier en wellbeing. “Het huidige debat focust zich vooral op de elektrificatie van het bestaande wagenpark, dit terwijl elektrische wagens evenveel in de file zullen staan en tot 10 tot 20 keer meer energie verbruiken per kilometer dan een elektrische fiets. “Als we meer mensen aan het fietsen willen krijgen dan moeten we hen ook een betere beleving bieden – en dat is met het huidige aanbod in combinatie met onze infrastructuur wel een uitdaging. Daarom bouwen we een speed pedelec die bijzonder plezierig rijdt, en die je door haar wegligging en comfort veilig door het verkeer loodst. Net daar maakt ÅSKA BIKE het verschil”, aldus Dehing. De fietsen zijn ideaal om de Europese wegen en weersomstandigheden met comfort én plezier te trotseren. Dankzij deze fiets ruil je de filestress in voor een ontspannende fietstocht, wat zich vertaalt in een beter humeur en meer energie. 

Zijn idee voor ÅSKA BIKE ontstond in 2019. Na een intensieve testfase werd de fiets officieel gehomologeerd en kan intussen aangekocht worden bij hun dealernetwerk.

Een duurzame waardenketen

Verplaatsingen met de fiets staan bij uitstek voor duurzame mobiliteit. Toch is de hedendaagse fietsenproductie niet bijzonder duurzaam: 90% van de huidige waardenketen bevindt zich in Azië, waar arbeids- en milieuregels een pak lakser zijn en de logistieke ketting een pak complexer.  

ÅSKA BIKE kiest voor een resolute verandering. Een gepatenteerd productieproces maakt het mogelijk frames lokaal te produceren, en daarmee aan hoge kwaliteitsnormen te voldoen. Het gros van de onderdelen wordt aangekocht bij Europese leveranciers die in lijn liggen met ÅSKA BIKE s’ verwachtingen op gebied van duurzaamheid.  

ÅSKA BIKE wordt sinds begin november exclusief verdeeld via een netwerk van kwalitatieve e-bike speciaalzaken. De speed pedelecs zijn al sinds juli in voorverkoop voor 8999 EUR (incl. BTW). De fietsen zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren (Rebelsrood, Zilvergrijs en Olijfgroen). Testritten kunnen online geboekt worden via www.aska-bike.com.

Donder in het Zweeds

ÅSKA wordt uitgesproken als /oska/ en betekent donder in het Zweeds. Het Belgische merk koos voor deze naam om z’n liefde voor het buitenleven, de honger naar avontuur en z’n aandacht voor groene innovatie te benadrukken.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts