De meest efficiënte fiets, nog nooit gezien.

Volgens de Amerikaanse uitvinder Rodger Parker is trappen met ronddraaiende pedalen niet de meest efficiëntste manier om te fietsen. Daarom ontwikkelde hij een alternatief.

Hij ontwikkelde de NuBike. Dat is een fiets met pedalen die drie keer zo lang zijn als een gewone fiets. Daardoor kan een fietser ruim twee keer zoveel kracht naar het achterwiel overbrengen. Het speciale aan die pedalen is dat je geen rondjes moet trappen, maar dat je op en neer moet bewegen.

Bovendien zou een verticale beweging minder belastend zijn voor de knie-, enkel- en heupgewrichten. Volgens Parker gaat zijn Nubike sneller en verder met minder krachtinspanning.

HEFBOOMWERKING

De pedalen werken als twee lange hefbomen. Ze zijn bevestigd aan de achterkant van het frame en hangen net boven de achteras. Een drijfstang zet de op-en-neergaande beweging over naar een ronddraaiende beweging van het achterwiel.

Parker deed er maar liefst 15 jaar over om dat systeem te bouwen. In 2017 verworf hij het patent op dit systeem.

De Road Bike, een dure uitvoering van de NuBike, is gemaakt van carbon en heeft vier versnellingen. Het prototype weegt 10 kg, maar daar hoopt de uitvinder nog 2 kg af te doen.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts