e-MTB, het nieuwe mountainbiken.

Zware bergpassages, vlakke gravelondergrond, heerlijk afdalen, mountainbike zit terug in de lift. Ook is ons Belgenland daar niet op voorzien, de voorkoop van e-MTB’s boomt mee met de verkoop van elektrische fietsen.

De fietsmarkt zet hier dan ook volop haar aandacht. Zo komt Bosch de nieuwe Performance Line CX voorstellen. Wanneer noch motorkracht noch rijtechniek doorrijden mogelijk maken, hebben eMountainbikers een loopondersteuning nodig die hen ook op steile hellingen goed vooruithelpt. Met de update voor het modeljaar 2019 zijn eMountainbikes nog beter en gelijkmatiger bergopwaarts te manoeuvreren: Dankzij een helling-sensor past de loopondersteuning zich automatisch aan de stijging aan en wordt de gewenste snelheid veel sneller bereikt. De geoptimaliseerde loopondersteuning vergemakkelijkt het vooruitkomen, ook wanneer het wiel kort op een weerstand of een hindernis stuit.

In technische passages heuvelopwaarts over boomwortels en stenen wordt het soms nauw. De pedalen blijven steken en er bestaat een risico van vallen. Om deze reden kiezen steeds meer fietsers korte cranks en daarmee meer ruimte tot de grond. Ook voor kleine fietsers zijn deze ideaal. Maar met korte cranks verandert er bij de eMountainbike de krachtoverbrenging en daarmee de maximale ondersteuning van de motor; ook de motorkarakteristiek in de eMTB – modus wordt hierdoor beïnvloed. Met de nieuwe software heeft Bos ch eBike Systems de progressiecurve in de eMTB – modus aangepast en de ondersteuning in de Tour – modus verhoogd. Dat zorgt voor maximale prestaties bergopwaarts. De nieuwe software voor cranks die 165 millimeter of korter zijn, kan vanaf einde zomer 2018 bij de dealer worden geïnstalleerd.

Beide eMTB – vernieuwingen worden in het modeljaar 2019 ingevoerd en zijn voor alle eBike – modellen met de Performance Line CX vanaf modeljaar 2016 achteraf in te bouwen.

 

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts