Een Merida-kunstwerk thuis aan de wand?

Er zijn genoeg mensen die thuis hun Merida-racefiets aan de muur hangen. Maar een kunstwerk gebaseerd op Merida? Jack Liemburg, een kunstenaar uit het Nederlandse Apeldoorn, heeft in opdracht van de fietsfabrikant zestig kunstwerken gemaakt. Het thema dat als een rode draad door de collectie loopt, is het profteam Lampre – Merida.

In de schilderijen combineert de kunstenaar fotografie met verscheidene schildertechnieken. De creatieve verfspattingen maken de schilderijen tot een uitgesproken en vooral kleurrijk geheel. Uiteraard hebben de roze, blauwe en lichtgroene teamkleuren van de WorldTour-ploeg de overhand. De doeken dragen een nummer, zodat de koper weet dat hij een uniek werk te pakken heeft.

De schilderijen zijn op dit moment te bezichtigen in het Merida Experience Centre in Apeldoorn, midden op de Veluwe (als je gaat kijken: neem dan meteen je racefiets mee, want het is een prachtige fietsomgeving!). Een Merida-kunstwerk van Jack Liemburg kost 295 euro. Vanwege de grote afmetingen en de kwetsbaarheid worden de doeken niet per post verstuurd.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts