F8, de nieuwe E40. Fietssnelwegen in Vlaanderen!

Fietssnelwegen of fietsostrades brengen je vlot, veilig en comfortabel over langere afstand waar je moet zijn. Vlaanderen telt 110 van die routes, samen goed voor een netwerk van 2400 kilometer. Van de 110 routes zijn er nu al 61 in gebruik.

De Provincies bouwen, behalve aan de infrastructuur, nu ook aan de identiteit van deze routes. Zodat ze herkend worden. Gemakkelijker bruikbaar zijn. Méér gebruikt worden… Zodat pendelaars massaal voor de fiets kiezen.

De letter F van fietssnelweg of fietsostrade. Na de F kan de unieke code van een fietssnelweg worden vermeld. De combinatie van een letter met een getal laat de mogelijkheid open om in een ander land of taalgebied een andere letter te gebruiken. De C van cycle, bijvoorbeeld.

Een unieke code van 1, 2 of 3 cijfers. Iedere Vlaamse fietssnelweg kreeg een eigen nummer. Een nummer maakt communiceren over een route gemakkelijk. Ook voor routeplanners zijn codes erg handig.

De driehoek symboliseert een fietszadel. Een handige vorm die ook kan dienen om een richting aan te geven.

Het logo heeft een hemelsblauwe kleur. Lichter dan de standaard blauwe kleur uit de wegcode om duidelijk het verschil te maken. Maar ook een logische variant: lichter in het verkeer, dus sneller en vlotter, onder de blote hemel.

Bekijk hier de brochure van de fietssnelwegen

Bron: De redactie

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts